Junts per Sant Fruitós proposa fer un estudi per tancar les urbanitzacions de nit

Equip de Junts per Sant Fruitós en l'acte d'aquest diumenge
Equip de Junts per Sant Fruitós en l'acte d'aquest diumenge | JxCat
Redacció
13 de maig del 2019
Actualitzat a les 0:38h
Aquest diumenge, Junts per Sant Fruitós i el seu candidat, Vicenç Llorens, han presentat la llista amb la qual es presenten per aconseguir l’alcaldia de Sant Fruitós de Bages. Ho han fet mostrant pinzellades dels eixos que formen part del projecte de govern i de la visió de futur pel municipi sota el lema Fem-ho junts, fem-ho millor.

Durant l’acte, Vicenç Llorens ha estat l’encarregat de presentar un per un els membres de la seva llista i que compta amb 22 persones. Un cop s’han fet les primeres presentacions dels membres que tanquen aquesta llista, ha estat el torn dels set primers, moment en que cadascun d’ells ha dedicat un discurs a tots els assistents on han explicat, partint dels seus orígens, les principals propostes dels diferents eixos que formen aquest projecte. 

En aquest marc, l’Eva Caparrós ha explicat com el canvi de paradigma que es viu actualment amb l’augment del vandalisme i la inseguretat requereix d’un augment de la plantilla de la Policia Local, i es proposa la introducció de la figura del vigilant de barri i un estudi sobre la possibilitat de tancar entrades concretes de les urbanitzacions amb pilones retràctils de nit.

A continuació, David Fernàndez ha explicat la importància de facilitar a les entitats espais en comú per tal que aquestes es relacionin, i alhora adequar espais exteriors on puguin dur a terme les diferents activitats amb tot l’equipament pertinent. Seguidament, Montse Roca ha explicat la necessitat de convertir els polígons de Sant Fruitós en parcs industrials adaptats al segle al que ens trobem, i la proposta d’impulsar un parc tecnològic per atraure empreses d’aquest sector i esdevenir líders a la comarca.

Narcís Lupón, per la seva part ha relatat com el comerç ha de rebre el suport de l’Ajuntament i sobretot com cal augmentar la comunicació amb aquest alhora que es planteja la creació d’un pla estratègic que marqui els passos a seguir a nivell de comerç local. Seguidament ha estat el torn d’Estrella Morales, la candidata més jove en els llocs de sortida, qui ha exposat la realitat que no totes les persones grans tenen la sort de poder comptar amb famílies que els cuidin i se’n facin càrrec, motiu pel qual es proposa l’adquisició d’un mini bus elèctric interurbà de titularitat municipal, com ja tenen a altres municipis, pensat per tots els ciutadans i gratuït per les persones grans, alhora que també es creï un menjador social.

No ha volgut marxar sense comprometre’s a treballar perquè els joves es puguin independitzar sense haver de marxar de Sant Fruitós. Finalment en Felip Echarri, número dos de Vicenç Llorens, ha estat l’encarregat d’exposar la necessitat d’impulsar un pla educatiu comú per tot el municipi que es treballi des de tres àmbits: alumne, família i centres. 

Finalment ha arribat el torn de Vicenç Llorens, qui ha assegurat que "tenim un projecte molt potent, format per persones i professionals que representen els valors i el model d’èxit que volem aplicar". Ha estat en els valors, però sobretot en construir un Ajuntament ètic i humà, on Llorens ha posat de manifest la necessitat de reobrir les portes de la casa consistorial a tots els ciutadans, remarcant especialment que "això s’ha de començar fent de portes endins, respectant els professionals de l’Ajuntament i encoratjant-los per tal que ells també es puguin sentir implicats amb Sant Fruitós i el projecte". Finalment ha acabat afirmant que "estem preparats per governar. En tenim ganes, tenim totes les forces per fer-ho, i estem convençuts que aconseguirem fer de Sant Fruitós un poble referent per tots els altres".

La candidatura ha comptat amb la presència i el suport del president del PDeCat, David Bonvehí, i de la presidenta comarcal del PDeCat al Bages, Ivet Castaño, en un acte que ha transcorregut a la Sala Polivalent del Nexe-Espai de Cultura i que ha comptat amb una afluència al voltant de 150 persones que han omplert la sala per interessar-se i donar suport al projecte de Junts per Sant Fruitós.