Fem Manresa respon el boicot del PSC i Ciutadans guanyant «El joc dels candidats»

El joc de les cadires ha donat la victòria final a la formació rupturista després d'arribar empatats a punts amb ERC a la prova final

Els divuit candidats participants en «El joc dels candidats» amb Roser Alegre, al centre, mostrant el trofeu
Els divuit candidats participants en «El joc dels candidats» amb Roser Alegre, al centre, mostrant el trofeu | Pere Fontanals
12 de maig del 2019
Actualitzat el 13 de maig a les 11:59h
Tot i que l'objectiu de El joc dels candidats és passar una bona estona entre les formacions que aspiren a l'alcaldia de Manresa independentment del resultat final, l'acte organitzat pel Col·legi de Periodistes i El Galliner ha mantingut l'emoció fins al final per veure qui sumaria més punts i s'emportaria el trofeu en forma de lot de vins d'Abadal.
 

El sol ha presidit tot «El joc dels candidats». Foto: Pere Fontanals


Després dels blocs de preguntes de cultureta manresana i d'oïda musical manresana, també, i una frenètica cursa de cambrers i patinet, arribaven al final Fem Manresa i ERC empatats a 21,5 punts. Un empat que només els més atents havien apreciat perquè no s'havia fet la suma final.
 

Jordi Masdeu, un particular cambrer en una prova que van guanyar. Foto: Pere Fontanals


Arribava el joc de les cadires que, com apuntava el conductor de l'acte Xavier Serrano, "no suma punts". Però aquest "no suma punts" era corregit pel jutrat de El joc dels candidats perquè els dos últims caps de llista que quedaven a peu dret davant una sola cadira eren Marc Aloy, d'ERC, i Roser Alegre, de Fem Manresa.

"No hauria de sumar punts, però ens trobem que en la classificació tenim un empat a dalt de tot, precisament entre ERC i Fem Manresa", avisaven els jutges. Per tant, el joc de les cadires donaria la victòria final. Sona la música i quan s'atura tots dos s'asseuen amb mig cul, torna a sonar la música i quan s'atura, la Roser Alegre es fa amb el preuat tron.
 

Marc Aloy i Roser Alegre queden asseguts alhora en una mateixa cadira. Foto: Pere Fontanals


Distenció i boicot

El joc dels candidats va complir amb el seu objectiu primer d'entretenir el públic i els candidats, fer unes rialles i fer cultureta d'actualitat, història i música manresana en format concurs. A més a més en un dia de bon temps, ja d'entrada d'estiu, i a l'hora del vermut.

Però va quedar coix en el seu objectiu segon, el de rebaixar tensions i crear harmonia entre els membres de les candidatures. El boicot del PSC, acompanyat a última hora pel de Ciutadans, en protesta per una piulada d'Arran sobre la mort d'Alfredo Pérez Rubalcaba, ha estat el punt amarg d'una matinal assoleïada al pati del Kursaal. La victòria de Fem Manresa, a qui responsabilitzen de no lligar curt el seu jovent, gairebé sembla una resposta a aquesta absència.
 

Les taules de PSC i Cs van quedar buides durant tot el joc, i la del PP, també. Foto: Pere Fontanals


Finalment, tampoc el PP ha participat en El Joc dels candidats, però en aquest cas no se sap el motiu perquè ni tan sols no ha disculpat la seva absència als organitzadors.