El BAXI Manresa rep massa càstig a Badalona (86-70)

El somni del play-off queda a una victòria a manca de dos partits pel final de la temporada reguilar

El Joventut ha estat superior al BAXI Manresa
El Joventut ha estat superior al BAXI Manresa | D. Grau
12 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:19h
El BAXI Manresa ha lluita fins on ha pogut. Durant vint-i-cinc minuts, els bagencs han estat dins el partit. Tractant gairebé de tu a tu al Joventut. Iffe Lundberg i Tomislav Zubzic han aguantat els manresans molta estona. Fins que el joc exterior dels locals ha començat a funcionar. Ha estat un escull insalvable per un BAXI Manresa que arriba al tram final amb l'equip aguantat amb pinces. El somni del play-off sembla escapar-se. No era l'objectiu al mes d'octubre. Però sap greu un cop s'ha tingut tant a l'abast. La baixa de Ryan Toolson ha deixat un lloc lliure a la convocatòria que en aquest cas l'ha aprofitat Paco del Águila.

Iffe Lundberg, Pere Tomàs, Álvaro Muñoz, Erik Murphy i Cady Lalanne han sortit com a titulars al BAXI Manresa. Per part del Joventut, han començat Nico Laprovittola, Albert Ventutra, Xabi López-Arostegui, Luke Harangody i Marko Todorovic. Tomàs ha començat la visita a la seva antiga casa anotant de tres. Lalanne hi posava després el 0-5. La Penya ha respost amb un parcial de 6-0 amb dos contraatacs de Laprovittola. El segon amb possible personal sobre Lundberg. Poc després, el danès marxava a la banqueta substituït per Dani Garcia. El canvi ha durat poca estona i Peñarroya l'ha desfet instants després. El BAXI Manresa es mantenia dins el partit però la iniciativa la duien els badalonins (10-8, minut 5). Lundberg ha assumit el pes en atac dels manresans i ha sumat set punts seguits mentre que els locals potenciaven el joc exterior de Conor Morgan. La lluita era intensa entre dos equips que sabien que es jugaven.

Amb una mica més d'encert per part del Joventut (21-15, minut 10). Muñoz ha començat el segon quart anotant. El BAXI Manresa no era capaç d'aprofitar uns moments en què els locals els hi costava una mica més. Tirs amb bona posició i pèrdues en atac impedien que els de Peñarroya s'acostessin al marcador. Ha estat just el contrari. El Joventut ha aconseguit estirar la seva renda (30-22, minut 15). Zubzic no volia que el partit se li escapés al seu equip i a cop de triple el mantenia viu. Tres triples i un alley-hoop amb combinació amb Lundberg feia xalar als tres-cents seguidors bagencs desplaçats a Badalona (39-34, minut 18). El darrer minut ha sortit malament per als interessos bagencs. Dos tirs lliures errats per Lundberg han impedit acostar-se més. Cinc punts del Joventut situaven un màxim desavantatge de deu punts que el danès ha deixat en vuit (44-36, minut 20).

El Joventut ha estabilitzat el seu domini entre els vuit i els deu punts en començar la segona part. Els triples de Tomàs i Zubzic compensaven algunes pèrdues i errades defensives. Boungou-Colo feia aixecar els seus seguidors i obligava Penarroya a demanar temps mort (57-46, minut 26). El BAXI Manresa ho seguia intentant però els locals semblaven més sencers de cames i de cap. Els de Carles Duran ha començat a torpedinar a base de triples el cèrcol manresà (66-52, minut 30). El darrer quart ha sobrat. Els jugadors bagencs jugaven més amb el cor que altra cosa mentre que al Joventut li sortia tot de cara. El marcador s'anava engruixint cap a una diferència que no feia justícia al què s'havia vist fins pocs minuts abans. A manca de 06:01 Murphy queia lesionat en una jugada que ha acabat amb cistella i tir addicional pel Joventut. Un contratemps més a afegir a una llista ben llarga. Tot i això, els bagencs han intentat que la derrota fos el més curta possible. Els tirs lliures han estat una rèmora al tram. I durant tot el partit. Fins a quinze n'han arribat a errar els manresans. El punt d'honor ha evitat que la derrota anés més enllà del 86-70 final.

El BAXI Manresa queda en novena posició amb setze victòries i setze derrotes. Els bagencs podrien perdre un lloc a la taula depenent del què passi entre l'Andorra i el Barça aquest vespre. El play-off és ara un triomf dels de Peñarrroya. Dissabte, el BAXI Manresa juga un vital partit contra el Fuenlabrada (20:30h). Guanyar voldria arribar amb opcions a Saragossa. Perdre seria l'adéu del bàsquet al Nou Congost el curs 2018/19.