Dotze anys després, tornen a robar a casa de la família Tous, a Pineda, i els buiden la caixa forta

En aquesta ocasió la víctima ha estat Rosa Tous, vicepresidenta corporativa de Tous i filla dels expansors de la marca, i una altra casa de la urbanització

Un agent de la policia en primer terme amb una de les càmeres al fons en una imatge d'arxiu
Un agent de la policia en primer terme amb una de les càmeres al fons en una imatge d'arxiu | Gemma Aleman
11 de maig del 2019
Actualitzat el 13 de maig a les 12:56h
Dotze anys i mig després de l'intent de robatori a casa dels Tous, a Pineda, que va acabar amb la vida d'un dels assaltants per un tret de pistola del gendre del matrimoni, Lluís Corominas, aquesta setmana la família ha tornat a patir un robatori.

La nit de dijous a divendres uns desconeguts van entrar a la casa de Pineda de Bages de Rosa Tous, filla de Salvador Tous i Rosa Oriol, expansors de la marca de joieria, i li van buidar la caixa forta on hi guardava joies i diners, a més de provocar-li destrosses al domicili, segons ha pogut saber NacióManresa.

L'acció dels lladres no es va aturar aquí, i la mateixa nit també van entrar a robar en un altre domicili de la mateixa urbanització del terme de Sant Fruitós de Bages. En tots dos habitatges no hi havia ningú a l'interior en el moment del robatori i els lladres van poder completar-lo sense ser detectats.

La casa de Rosa Tous, actual vicepresidenta corporativa de la marca, és molt a prop de casa dels seus pares, que el 2006 van viure el desagradable capítol d'un intent de robatori que va acabar amb un dels assaltants morts pel tret del gendre del matrimoni, Lluís Corominas, que feia funcions de cap de seguretat de la família.

Els Mossos d'Esquadra només han confirmat que dijous a la nit es van produir dos robatoris a la urbanització sense confirmar en quines cases van actuar els lladres, ni sense facilitar cap detall perquè l'acció es troba en fase d'investigació.

Semàfors i vigilants

Ara feia mesos que la urbanització no patia cap intent de robatori, des que l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va decidir instal·lar càmeres recoeixedores de matrícules en diversos punts del municipi, entre d'altres a les entrades de la urbanització. Aquestes càmeres, però, no han evitat el robatori d'aquest dijous.

Altres veïns de Pineda de Bages, però, han triat un mètode de protecció més expeditiu amb la contractació de vigilants privats. Després de diversos robatoris i intents de robatoris, els veïns del carrer Alzina i el carrer Faig, a la zona nova de la urbanització, van contractar la vigilància de la seva zona i en aquests carrers no s'hi ha produït cap delicte des que el servei es va fer efectiu ara fa vuit mesos.