El Vilar tira 200 anys enrere amb la primera jornada dels Resistents de Castellbell

El Vilar de Castellbell ha acollit la primera jornada dels Resistents
El Vilar de Castellbell ha acollit la primera jornada dels Resistents | AjCbiV
Redacció
11 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:27h
El nucli del Vilar ha viscut aquest dissabte la primera jornada de Resistents, la festa de recreació històrica de Castellbell i el Vilar que recorda els fets viscuts al municipi en el marc del Trienni Liberal (1820-1823). L'obertura de la Taverna i la cercavila de Les Enfants han donat el tret de sortida a la festa aquest matí que es viu al Vilar.

Escenes de carrer

El públic ha pogut passejar pels carrers del Vilar gaudint del mercat tradicional i assistint als espectacles de carrer. Les escenes quotidianes de Les Tafaneres, l'Angoixa de la mare, Els enamorats, La Crida d'en Mansuet i Les Ballades han recreat el dia a dia del territori de fa 200 anys. La figura de Mansuet Boxó també ha estat protagonista amb les escenes dels Sometents, La Batalla a camp obert, l'Afusellament, el llegat d'en Mansuet i la cançó final en què es recrea el moment en què la família Boxó i una desena de voluntaris resistien a ultrança el setge del coronel Taverner fins que, des d'un serrat proper, l'artilleria liberal arrasà la ferreria a canonades i derrota els seus resistents. Els liberals del coronel Taverner van afusellar Mansuet Boxó i el seu pare i cremaren una desena de cases del poble com a escarment

Espectacle nocturn

Aquest dissabte a la nit a partir de les 22.00 hores es viurà un dels moments més esperats de Resistents amb l'espectacle multidisciplinar Ecos del martell que es podrà veure cada 30 minuts. Combinarà la música del duet amb Pep Massana i Carles Viarnès, que toquen peces de Beethoven, el quartet de corda de l'Esmug i interpretada per Noèlia Arjona, que interpreten l'òpera de Carmen de Bizet, i un muntatge audiovisual en format de mapping a la façana de l'església.

Diumenge al matí

La festa continuarà demà amb més representacions, la participació dels Geganters i Grallers de Castellbell i el Vilar fins a les 3 del migdia. El certamen potencia l'espai del Petit Resistent amb la pintada d'un mural, el conta contes, màgia, les històries de Petits Resistents i el taller d'imans, entre d'altres activitats. Podeu consultar tota la informació del certamen a la pàgina web www.resistents.cat

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar organitza la festa amb la col·laboració de nombroses persones voluntàries i el suport del teixit associatiu del municipi.