El BAXI Manresa afronta diumenge una final a Badalona

Joan Peñarroya perd Ryan Toolson per aquest decisiu partit

Toolson es perdrà el partit contra el Joventut
Toolson es perdrà el partit contra el Joventut | J. Alberch
11 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:34h
Amb menys descans que el rival i amb l'equip apedaçat per diversos llocs. Així afronta el BAXI Manresa un altre duel decisiu contra el Joventut (diumenge, 12.30h). A la baixa de fa ja unes setmanes del base titular Corey Fisher s'hi ha d'afegir la segura de Ryan Toolson. L'escorta nord-americà només va jugar tres minuts contra l'Andorra divendres i es va retirar queixant-se de dolor a una esquena que ja li va fer la guitza tota la setmana. Toolson està ingressat en un centre hospitalari de Manresa i es desconeix l'abast de la seva lesió. A més, Cady Lalanne i Erik Murphy tampoc estan en les seves millors condicions. La nota positiva és la resposta de l'afició bagenca. S'esperen a l'Olímpic de Badalona més de tres-cents seguidors per donar suport al seu equip. 

També fa la punyeta un calendari que podria estar millor dissenyat. El BAXI Manresa és l'únic equip que havent jugat divendres jugarà diumenge al migdia. Joan Peñarroya comenta a la prèvia del derbi que "afrontem un partit excepcional per a nosaltres amb la baixa del Ryan. És un jugador important per a nosaltres. Haurem de fer un pas endavant com hem fet altres vegades i jugar més sòlid del què vam ho vam fer divendres per tenir opcions de guanyar”. Guanyar a Badalona donaria un quàdruple premi: derrotar un rival directe, tornar a les posicions de play-off, tenir el bàsquet average a favor amb el Joventut i trencar una mala ratxa de resultats. Els bagencs duen tres derrotes seguides i quatre en els darrers set partits. 

El Joventut tampoc arriba amb una bona ratxa de resultats. Els verd-i-negres veuen amenaçada la seva posició dins els vuit primers després de sumar només dues victòries als set darrers partits. Una d'elles després d'un afortunat triple de Nico Laprovitola contra el Burgos. El base argentí és una de les grans estrelles de la competició i un termòmetre de les possibilitats del Joventut. A Badalona, la màxima preocupació és Marko Todorovic. El montenegrí va lesionar-se dijous contra el Múrcia i no va poder jugar els instants decisius. Peñarroya defineix aquests dos jugadors com els principals focus d'atenció del Joventut però demana als seus homes "no centrar-se només en aquests dos jugadors". 
Arxivat a