El BAXI Manresa s'ha d'enfrontar a massa adversitats davant l'Andorra (64-77)

La lesió de Toolson al minut tres i un arbitratge sibil·lí són massa llosa per als manresans

El BAXI Manresa no ha pogut superar el Morabanc Andorra
El BAXI Manresa no ha pogut superar el Morabanc Andorra | J. Alberch
11 de maig del 2019
Actualitzat a la 1:17h
El BAXI Manresa s'ha complicat molt el seu pas als play-off. Aquest divendres, contra el Morabanc Andorra, els de Joan Peñarroya no han fet el seu millor partit i han errat algunes accions quan podien posar la por al cos a l'Andorra. Però el trio arbitral s'ha comportat un dia més de forma sibil·lina. Culpa a Peruga, Olivares i Aliaga seria exagerat però el Nou Congost s'ha indignat un dia més interpretant que, un dia més, qui ha de fer justícia ha tingut dues vares de mesurar. A més, Toolson s'ha lesionat al tercer minut i no ha jugat més.'Ibon Navarro ha estat corejat durant la presentació dels equips.

El BAXI Manresa ha sortit amb Iffe Lundberg, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic i Jordan Sakho. L'Andorra ha respost amb Andrew Albicy, Michele Vitali, Reggie Upshaw, john Shurna i Moussa Diagne. El partit ha començat amb un dos punts de Zubzic contestats al moment per Albicy. Els manresans ofegaven en defensa als andorrans. El peatge ha estat la segona personal de Sakho en menys de dos minuts. Les desgràcies no han arribat soles. Un minut després Toolson es retirava cap als vestidors afectat per mal l'esquena segons fonts oficials (4-4, minut 3).

Els contratemps els han aprofitat els visitants per infringir als bagencs un 0-9 de parcial. Tomàs l'ha trencat amb el primer triple local. El mallorquí ha estat pur oxigen. Les seves intervencions, amb un altre triple,'han impedit que l'Andorra s'escapés en el marcador (10-13, minut 8). Els de Navarro han seguit mantenint la capdavantera per poca distància. Lundberg feia una de les seves típiques jugades amb recuperació, contraatac i esmaixada. El BAXI Manresa es posava a només un punt. David Jelinek responia amb un nou triple que provocava el temps mort de Peñarroya (16-20, minut 10). Dues espectaculars jugades posaven les taules novament al marcador. Dylan refredava el Nou Congost amb un nou triple i Muñoz el tornava a encendre.

La lluita seguia al parquet i l'afició agraïa l'esforç aplaudint i animant en uns minuts presidits per les alternances al marcador. Fins que un parcial de 0-13 posava novament en franquícia l'Andorra (30-42, minut 19).'Albicy ha estat el gran protagonista d'aquest parcial. Lundberg ha sortit al rescat del seu equip. El danès ha aconseguit reduir el desavantatge del seu equip arribant al descans (38-44).

La segona part ha començat amb un tir lliure de Tomàs fruit d'una tècnica assenyalada a Paco Vázquez quan es retirava als vestidors a la mitja part. Dues bones defenses del BAXI Manresa han finalitzat amb dues cistelles més (43-44, minut 21). Ennis castigava amb dos triples consecutius. Als manresans els calia començar de nou la remuntada. Lundberg tornava a ser un element de punt d'honor. Novament, Peñarroya i els seus han hagut de lluitar contra un trio arbitral que tornava a emprenyar el Nou Congost.

Primer uns vuit segons en travessar la pista no xiulats a l'Andorra. I en la mateixa jugada, han donat la bola als pirinencs en una controvertida decisió. L'equip de Navarro ha aprofitat l'ocasió per estirar la seva renda (47-56, minut 30). Lalane sumava en començar el darrer quart però errava l'addicional. Els col·legiats castigaven l'haitià amb una personal després d'un nítid rebot. L'afegit ha estat una tècnica a Peñarroya que ha implicat els crits d'”ACB, corrupció”. Desgraciadament, massa habituals. En aquests moments, el BAXI Manresa ha jugat del tot descentrat. Tots els intents eren en va i l'Andorra, gràcies al domini al rebot ofensiu, marxaven cada cop més en el marcador (49-63, minut 35). Quedava només aquell esperit que diu que els bagencs mai es rendeixen.

Un parcial de 8-0 feia somiar de nou una afició entregada. Navarro demanava temps mort per tallar la bona dinàmica del BAXI Manresa (57-63, minut 36). La resposta ha estat un parcial de 0-5 i el temps mort de Peñarroya. La resta de partit ha estat ja una lluita per intentar mantenir el bàsquet average. Quan els manresans s'han posat a vuit ha arribat la traca final dels col·legiats. Una antiesportiva a Sakho ha enterrat les minses opcions que quedaven a l'equip local. Pel partit i per l'average. 64-77 i propera visita a Badalona. Sense marge d'error i potser amb un equip de circumstàncies.

Amb la derrota, el BAXI Manresa surt de la zona de play-off per primer cop en moltes jornades. Els bagencs són novens igualats amb Tenerife (7è) i Joventut (8è). Diumenge (12.30h) partit clau a l'Olímpic de Badalona.