El Bages reivindica una societat lliure i diversa i denuncia la LGTBIfòbia

El Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa posen en marxa la primera campanya per reclamar la igualtat de drets de les persones LGTBI

per Redacció , 10 de maig de 2019 a les 17:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de maig de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu del 17 de maig, dia contra la LGTBIfòbia i del 28 de juny, dia de l'alliberament LGTBI, des del Servei d'Atenció Integral (SAI) del Consell Comarcal del Bages i de l'Ajuntament de Manresa, s'ha posat en marxa la primera campanya de sensibilització i visibilització de la diversitat afectiva, sexual i de gènere d'abast comarcal.

El Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa han realitzat un cartell en el que es combinen els missatges de denúncia (Prou LGTBIfòbia) i de reivindicació (Orgullosxs de ser com som!), i es convida a tots els municipis de la comarca del Bages a penjar-los als centres educatius, sanitaris, esportius, lúdics, establiments comercials, i a qualsevol espai concorregut. A més, es penjarà a la façana de la seu del consistori i de l'ens comarcal la bandera de l'arc de Sant Martí com a símbol de la lluita LGTBI. Es convida a la resta d'ajuntaments a penjar també la bandera a les façanes municipals i organitzar actes relacionats amb aquestes diades, per tal de seguir contribuïnt a la visibilització i normalització de la diversitat afectiva, sexual i de gènere.


La campanya de sensibilització dona compliment al Pla Comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (2018-2021), que conté els objectius de donar a conèixer aquestes diades i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania sobre la igualtat entre persones i de drets. Ja en la diagnosi del Pla Comarcal es va detectar que la meitat de les persones LGTBI que van respondre l'enquesta afirmen haver patit discriminació a l'espai públic, ja sigui agressions, insults, menyspreu o hostilitat. Un percentatge similar s'han sentit discriminades en l'àmbit educatiu i un percentatge menor però molt significatiu, entre el 45% i el 40%, han percebut canvis en el tracte en el propi àmbit familiar. 

A més, la campanya és més adient que mai atès que l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat que les agressions per LGTBIfòbia registrades el primer trimestre de 2019 s'han doblat respecte de 2018. D'aquesta manera tant el Consell Comarcal del Bages com l'Ajuntament de Manresa posen l'èmfasi en la conscienciació social d'aquests fets i posen fil a l'agulla per treballar més accions de sensibilització i reivindicació. 

 

Participació