La campanya contra la LGTBIfòbia de l'Oficina Jove del Bages arriba a 250 alumnes

Xapes de conscienciació sobre la LGTBIfòbia
Xapes de conscienciació sobre la LGTBIfòbia | AjM
Redacció
10 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:34h
En el marc del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, l'Oficina Jove del Bages ha realitzat, al llarg d'aquest setmana, la campanya informativa en contra la discriminació del col·lectiu LGTBI: LGTBI, conèixer per acceptar, als centres de secundària i universitats de Manresa.

La campanya, que ha estat participada per uns 250 alumnes, ha consistit en jugar a l'ikònikus, una activitat en la qual els i les participants han analitzat diverses situacions de rebuig i discriminació en relació amb la identitat de gènere i la orientació sexual, localitzades a diversos entorns: familiar, educatiu, laboral, social, etc. Els nois i les noies han pogut reflexionar sobre quines emocions i/o sentiments tindrien en el cas de trobar-se en situacions similars.

Aquestes dinàmiques tenen l'objectiu de reduir els prejudicis i estereotips discriminatoris envers les persones lesbianes, gais, trangèneres, bisexuals i intersexuals i reflexionar sobre la diversitat de gènere i identitat sexual.

Per completar la campanya s'ha repartit informació i recursos sobre temes d'interès en relació al col·lectiu i s'ha obsequiat als i les participants amb xapes amb motius LGTBI.

Així mateix, en el marc del programa d'actes del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, ManresaJove ha programat un seguit d'activitats, que són les següents:

Exposició vestida de nit de Queralt Altarriba

Del 17 al 31 de maig

Lloc: Espai Jove Joan Amades – Oficina Jove del Bages (c/ Sant Blai, 14) Horari: dilluns, dimarts i dijous de9 a14 h i tardes de dilluns a divendres de16 a19 h

Espai Iris (Punt de trobada per a persones joves LGTBI):

Dijous 16 de maig a les 19 h.
Dissabte 22 de juny a les 18 h.

Lloc: Espai Jove Joan Amades – Oficina Jove del Bages (c/ Sant Blai, 14)

Projecció: Sex education, i posterior espai de debat

Dies 13, 20 i 27 de maig.
Horari: 17.30 h

Lloc: Casal de Joves la Kampana

Fil conductor: qüestionari interactiu

Del 13 al 17 de maig.
Horari: de 17 a 20.30 h

Lloc: Casal de Joves la Kampana.