La cobertura més exhaustiva de les eleccions municipals, a NacióDigital

El diari ofereix un extens desplegament per al 26-M, amb especial interès a Barcelona i la força de 18 edicions territorials, que inclourà entrevistes, anàlisis, reportatges dels grans debats i dades

Butlletes electorals dels últims comicis espanyols a Catalunya
Butlletes electorals dels últims comicis espanyols a Catalunya | Adrià Costa
NacióDigital
09 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:36h

Aquest dijous comença la campanya de les eleccions municipals. La del 26-M serà una cursa electoral diferent, perquè els comicis coincideixen amb les europees -i autonòmiques en diversos punts de l’Estat- i també pel paper protagonista dels presos polítics. L’interès per la batalla a Barcelona, més incerta que el 2015, se solaparà amb les aparicions en campanya d’Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, candidats d’ERC i Junts per Catalunya a Europa.

NacióDigital oferirà un ampli desplegament informatiu. Tal com va passar amb la campanya de les espanyoles, els candidats -de Barcelona i les principals ciutats del país- s’explicaran en entrevistes reposades. Al diari hi trobareu la millor cobertura dels partits que concorren a la capital catalana, així com informació puntual d’arreu del territori gràcies a les 18 edicions. En una pàgina especial hi trobareu agrupada i al minut tant la informació nacional com la territorial, coordinada per Pere Pratdesaba i Laura Estrada. Podreu filtrar-la per comarques o partits i hi trobareu mapes i entrevistes així com resultats de les anteriors eleccions i fotografies d'arxiu.

Periodistes a totes les caravanes

Pilotada pel sotsdirector, Ferran Casas, i el redactor en cap, Joan Serra Carné, la redacció central de Barcelona s’encarregarà de fer un seguiment al detall de la campanya a la capital catalana, amb periodistes a totes les caravanes. Oriol March, cap de Política, s’encarregarà de la campanya de Junts per Catalunya i Sara González de la d’ERC. Estaran atents al protagonisme de Puigdemont i Junqueras. La campanya d’Ada Colau serà escrutada pel redactor en cap, que el 2015 ja va cobrir l’aparició dels comuns i és autor del llibre que, amb el testimoni de l’alcaldessa i els seus cercle de col·laboradors, va explicar de forma més detallada el triomf de Barcelona en Comú.

Pep Martí assumirà la cobertura de la campanya de Manuel Valls; Andreu Merino seguirà els passos del candidat socialista, Jaume Collboni; i Roger Arnau estarà atent a tots els missatges de la CUP i Barcelona és Capital. La campanya del PP també rebrà atenció detallada. A NacióDigital hi trobareu tant els principals missatges dels candidats com les interioritats dels partits a la seccióLa caravana -amb la qual els lectors ja hi estan familiaritzats- i els respectius retrats dels caps de cartell en deu curiositats.
 

Nit electoral del 28-A a la seu de Junts per Catalunya Foto: Adrià Costa


Lupa als grans debats de Barcelona

Des del cap de setmana passat i fins al final de la cursa electoral, el diari també analitzarà sis grans debats de ciutat que han marcat el mandat: l’habitatge, la seguretat, el turisme, la mobilitat i el medi ambient, la promoció econòmica i la carpeta nacional. Amb el nom de Lupa a Barcelona, l’anàlisi anirà acompanyada dels respectius articles de dades que afinaran l’impacte de cada debat.

Les peces de dades tornaran a ser una marca del diari, que en les darreres setmanes ja ha desgranat la realitat territorial amb mapes. Roger Tugas, responsable de Dades, s'encarregarà de fer-vos més digeribles les xifres i pilotarà la secció No ens la colen, destinada a auditar amb dades els discursos dels candidats. També farem una repassada als programes electorals dels partits, sintetitzats en format audiovisual.  

Líder en la informació digital en català, el diari ha preparat una extensa sèrie d’entrevistes. Una primera remesa de converses està centrada en Barcelona i inclou una selecció heterogènia de veus amb coses a dir sobre la capital: Pep Martí ha conversat amb Oriol Nel·lo, Maria Favà, Filiberto Bravo, Custodia Moreno, Joan Gaspart i Xavier Bru de Sala. Una segona entrega està pensada per escolta la veu d’alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de tots els colors polítics. Han analitzat la cita electoral amb NacióDigital Núria Marín (L’Hospitalet), Candela López (Castelldefels), Anna Erra (Vic), Juli Fernández (Sabadell) i Jordi Ballart (Terrassa), entre d’altres.