Sant Joan dona continuïtat al compromís per a la preservació del Collbaix

Diumenge es durà a terme una neteja popular i voluntària del cim i la presentació d'un decàleg de bones pràctiques

Redacció
09 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:32h
El cim del Collbaix serà la seu aquest cap de setmana de la Diada del Collbaix i el Let's clean up Europe, dos projectes que tenen com a objectiu compartit promoure la potenciació i la preservació d'aquest espai natural i de tots els seus actius turístics i patrimonials. La jornada, que tindrà lloc diumenge 12 de maig al matí, és oberta a tota la ciutadania i el consistori convida a tots els veïns i veïnes a prendre-hi part activament. 

Let's clean up Europe

L'activitat arrencarà a les 10 h ambuna nova neteja popular i voluntària al Collbaix i el seu entorn natural per tal d'incentivar a la població a la recollida de residus i la preservació del medi ambient. L'acció, duta a terme al llarg dels darrers anys, forma part del projecte Netegem el nostre entorn, emmarcat dins el programa europeu Let's clean up Europe. 

Als participants se'ls oferirà avituallament, guants i bosses; a més, es recomana portar roba i calçat còmodes. El punt de trobada serà al Celler el Molí de Collbaix. 

II Diada del Collbaix

Posteriorment, a les 11.30 h, es durà a terme al cim de la muntanya la presentació del decàleg de bones pràctiques al Collbaix; acció que donarà continuïtat als compromisos adquirits en la primera edició de la Diada del Collbaix i que té com a objectiu promoure la "conservació, la preservació i la protecció del recurs natural del Collbaix", i "posar en valor la muntanya del Collbaix com a element amb capacitat educativa i divulgativa del patrimoni social, cultural, natural i geològic, així com fomentar la sensibilització ambiental". 

Un cop finalitzada l'acció, els participants també podran degustar productes locals i vi del Celler el Molí.