L'elit del ball esportiu i competitiu tornarà diumenge amb el 15è Trofeu Ciutat de Manresa

Es disputarà al Complex Esportiu Vell Congost, sota l'organització del Club Esportiu Swing Manresa, i amb una participació de 250 balladors

Jordi Serracanta i Jesús Rubio presentant el Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu
Jordi Serracanta i Jesús Rubio presentant el Trofeu Ciutat de Manresa de ball esportiu | AjM
Redacció
09 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:51h
Manresa esdevindrà aquest diumenge l'epicentre del millor ball esportiu de l'estat, un esdeveniment esportiu que, un any més, és possible gràcies al treball organitzatiu del Club de Ball Esportiu Swing Manresa i el suport de l'Ajuntament de Manresa. Els detalls d'aquest 15è Trofeu Ciutat de Manresa de Ball Esportiu han estat presentats aquest matí pel regidor d'Esports, Jordi Serracanta; pel president del club organitzador, Jesús Rubio.

Ja són 15 Trofeus Ciutat de Manresa ininterrompudament des del 2007 fins aquest de 2019 (la primera edició va ser l'any 2002). Aquest fet, juntament amb la gran quantitat d'entrenadors, ballarins i èxits esportius aconseguits, fan de Manresa ciutat i capital de referència estatal en aquesta modalitat esportiva. La implicació i arrelament del Club de Ball Esportiu Swing Manresa amb la ciutat ha estat una constant amb el pas dels anys.

La competició del diumenge és puntuable en el circuït de competicions del rànquing nacional en les modalitats de balls estàndards i balls llatins, duent-se a terme al Complex del Vell Congost, i comptarà amb una participació d'uns 250 esportistes que seran jutjats per 5 jutges nacionals.

Com és habitual en les últimes edicions el Complex del Vell Congost es condicionarà i engalanarà per a convertir-lo en una fantàstica pista de ball on sonarà la música de forma ininterrompuda durant gairebé dotze hores, de les 10 del matí fins les 9 del vespre. Les parelles participants provenen de diferents comunitats de l'estat espanyol (Balears, Madrid, País Basc, València, Aragó, entre altres) i una bona participació de les comarques de la Catalunya Central, amb ballarins a partir dels cinc anys d'edat. 

Durant tot el dia hi haurà un gran ventall de competicions (42 competicions) en les categories juvenil, júnior, youth, adult, sènior i màxima categoria, amb balladors de 6 a més 70 anys. Cada categoria té el seu espai i el seu moment, la qual cosa garanteix l 'interès i el ritme de la competició durant tota la jornada.

El club Swing Manresa presentarà a la competició unes 20 parelles, moltes de lñes quals ben segur aconseguiran varis campionats i llocs de privilegi. 

L'esport: segell de ciutat

Jordi Serracanta ha manifestat la "satisfacció" que la ciutat aculli aquesta quinzena edició "d'un esport com és el ball esportiu, molt arrelat a la ciutat de Manresa" i l'ha qualificat "d'exemple de vitalitat". El regidor d'Esports ha assegurat que l'esport "és un segell de ciutat" i ha recordat que durant la darrera temporada "Manresa ha acollit més d'un centenar d'esdeveniments esportius, amb el que això significa d'impacte esportiu i impacte econòmic per a la ciutat". Serracanta ha afegit que "si això és possible és gràcies al gran treball de les entitats esportives de Manresa".

El ball esportiu al programa Esports a la Carta

Jesús Rubio ha agraït el suport de l'Ajuntament en la celebració d'aquest 15è Torneig Ciutat de Manresa i ha lloat la "idoneïtat" del Complex Vell Congost per a aquest esdeveniment esportiu ja que ofereix als balladors i balladores i públic en general unes excel·lents instal·lacions, amb facilitat d'aparcament i molt bons serveis per passar la jornada de diumenge.

Així mateix, el president del club Swing ha lloat el programa esportiu "Esports a la Carta" que impulsa la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa i que "facilita als escolars la pràctica d'esports minoritaris com és el ball esportiu". La darrera edició més d'un miler d'alumnes han participat en les 41 classes realitzades per l'equip de balladors del club Swing Manresa; i més d'un miler d'alumnes també a càrrec de les escoles de ball Royal Dance Center i Frak Manresa.