Reconeixement de plantes silvestres, cosmètica natural i pa artesà, propers cursos de L'Era

Tindran lloc durant els mesos de maig i juny

Redacció
08 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:50h
L'associació L'Era començarà durant aquest mes de maig els darrers cursos de la seva programació formativa especialitzada en agricultura ecològica i autosuficiència. Aquest dijous a la tarda, en Marc Talavera, del col·lectiu Eixarcolant, guiarà la primera sessió de les sortides de reconeixement de plantes silvestres. El grup recorrerà part del camí de ronda entre Vilanova i Sitges per descobrir quines herbes espontànies podem trobar-hi. Les següents classes es faran els dijous a la tarda consecutius al Penedès/Anoia, al nord del Bages/Berguedà, i finalment a l'Alt Berguedà/Ripollès. Marc Talavera és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona, està especialitzat en etnobotànica, agroecologia, ecologia forestal i comunicació científica.

L'elaboració artesana de pa és el tema del següent curs programat, que en aquesta edició es farà per primera vegada en dissabte a la tarda, a partir del 18 de maig. Es desenvoluparà al llarg de cinc sessions que seran sobretot de tipus pràctic. I finalment, el dimarts 21 de maig començarà el curs de cosmètica natural i casolana, per aprendre a fer cremes, ungüents i altres preparats amb ingredients de l'hort, del jardí, del bosc o del mar.

Les inscripcions de totes les activitats es poden gestionar a través de la pàgina web associaciolera.org. L'entitat, amb seu a Manresa, treballa en pro de l'agricultura ecològica i l'agroecologia. Altres projectes que tira endavant són la revista Agrocultura, el banc de llavors de varietats locals Esporus, la tertúlia agroecològica mensual a Artés i el servei d'assessorament Lluerna. Per tirar-los endavant compta amb el suport de l'Escola Agrària de Manresa. Actualment L'Era té més de 300 socis arreu de Catalunya.