La 3a sessió d'IRIS proposa un taller sobre homofòbia i transfòbia utilitzant teatre

Els participants es posen a la pell, tant de les persones que pateixen discriminació com de les que l'estan exercint

per Redacció, 8 de maig de 2019 a les 10:52 |
El proper dijous 16 de maig a les 7 de la tarda, l'Oficina Jove del Bages (St. Blai, 14) acollirà una nova sessió d'IRIS, l'espai per a joves LGBTI+ del Bages. Durant la trobada, que està vinculada a la diada del 17 de maig, contra la LGTBIfòbia, es portarà a terme un taller sobre homofòbia i transfòbia que utilitzarà l a metodologia del teatre de les oprimides.

És una tècnica que consisteix en recrear uns rols-plays on les participants es posen a la pell tant de les persones que pateixen discriminació com de les que l'estan exercint. D'aquesta manera es poden visualitzar diferents situacions violentes, que generen patiment, amb l'objectiu de trobar-hi solucions pràctiques que serveixin a les joves per millorar la seva autoestima, autonomia i seguretat, en els diferents escenaris que freqüenten en la quotidianitat: espai públic, àmbit familiar, centre educatiu, centres de salut, espais d'oci o lloc de treball.


Aquesta iniciativa, sorgida des del SAI (Servei d'Atenció Integral) LGTBI del Consell Comarcal del Bages i de l'Ajuntament de Manresa i de l'Oficina Jove del Bages, apareix davant la necessitat expressada per part de joves que s'identifiquen amb una identitat de gènere o orientació sexual no normativa: gai, lesbiana, trans, bisexual, etc.

Així, es demanaven espais de trobada per conèixer persones amb experiències similars, en busca de comprensió i suport mutu davant d'una societat que avança cap a la igualtat però que encara es recolza en uns pilars heteronormatius i binaris que deixen als marges a les persones que no s'hi senten identificades.

És per això que l'IRIS és un espai de seguretat i empoderament destinat a joves d'entre 15 i 25 anys aprox. (amb flexibilitat) i que s'identifiquin amb alguna de les sigles LGTBI+. En cas de voler més informació és pot escriure a l'Oficina Jove del Bages a través del correu electrònic bages@oficinajove.cat o del WhatsApp al 676664142 o bé algun dels correus del SAI LGTBI de Manresa (sai@ajmanresa.cat) o del Bages (sai@ccbages.cat). 

 

Participació