Denuncien l'acomiadament d'una treballadora que havia patit un esquinç a la feina

Acció Sindical s'ha concentrat aquest dimarts davant la sabateria Casas del carrer Jaume I de Manresa

Militants d'Acció Sindical fent l'acció davant la sabateria Casas
Militants d'Acció Sindical fent l'acció davant la sabateria Casas | Aina Font Torra
Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:40h
Acció Sindical ha portat a terme una acció aquest dimarts davant de la sabateria Casas del carrer Jaume I de Manresa per denunciar l'acomiadament d'una treballadora que havia patit un esquinç mentre era a la feina.

Segons ha denunciat el sindicat, el passat 1 d'abril, la treballadora va patir un esquinç mentre baixava d'una escala del magatzem de la sabateria Casas. A l'hospital de Sant Joan de Déu van estimar que la lesió li comportaria una incapacitat temporal de 65 dies.

Al cap d'una setmana d'haver patit la lesió, l'empresa la va acomiadar, argumentant que "no ha superat el període de prova", ja que la treballadora es trobava en els tres primers mesos de prova d'un contracte de sis mesos.

Segons denuncia AccióSindical, "l'empresa no s'està fent càrrec de la baixa que li correspon", i el proper dijous l'INSS ha de resoldre qui s'ha de fer càrrec de la baixa temporal.

En vista dels fets, el sindicat considera totalment "improcedent" l'acomiadament i reclama la readmissió de la treballadora, així com la cobertura íntegre de la baixa que la incapacita temporalment per a treballar.

Acció Sindical veu "clara" la relació causal "entre la lesió que va patir treballant i l'acomiadament injustificable que va practicar l'empresa immediatament després", i per això denuncia "aquest abús inadmissible per part de l'empresa".