Cardona acollirà dissabte una xerrada de memòria històrica sobre el moviment obrer

Forces de l'exèrcit detenen un grup d'homes amb motiu d'una vaga general el 21 de gener de 1932
Forces de l'exèrcit detenen un grup d'homes amb motiu d'una vaga general el 21 de gener de 1932 | Josep M. Segarra i Plana
Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:06h
Aquest dissabte, 11 de maig, s'ha programat la xerrada El moviment obrer a Cardona durant els anys 30 a les 19 hores al Centre Cardona Medieval. A la conferència es repassarà el període republicà a la vila, passant pels inicis de l'explotació de la mineria de Cardona als anys 20 i explicant el moviment obrer o l'afectació dels Fets de Maig de 1937.

La xerrada anirà a càrrec de Miguel Gómez, historiador especialitzat en història social i moviment obrer. Des de fa més d'una dècada, Gómez és investigador de temes relacionats amb el moviment obrer i l'anarquisme. És autor de dos llibres: un sobre el període d'entre guerres a Itàlia i l'altre, a punt de sortir al mercat, sobre el moviment obrer de l'Alt Llobregat i Cardoner.  

A més, durant l'acte es tindrà un record per les víctimes de la repressió coincidint amb el 80è aniversari de l'afusellament de l'exalcalde de Cardona Joan Torrents i Macià, besavi de l'actual alcalde, Ferran Estruch.
Arxivat a