«La Bohème» de Puccini tancarà dimecres la temporada d'òpera del Kursaal

per Redacció, 7 de maig de 2019 a les 13:17 |
«La Bohème» interpretada pels Amics de l'Òpera de Sabadell | A. Bohill
Aquest dimecres, 8 de maig a les 8 del vespre, l'òpera torna a la Sala Gran del Kursaal amb la representació de La Bohème de Giacomo Puccini; una producció de l'Associació d'Amics de l'òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès que té pràcticament les entrades exhaurides. Aquesta gran obra mestra de Puccini, que figura com la quarta òpera més representada a tot el món, comptarà al Kursaal amb la col·laboració especial del tenor Dalmau González, sota la batuta de Daniel Gil de Tejada. 

Ningú posa en dubte que La Bohème és una de les òperes més estimades del públic. Estrenada a Torí el 1896, en realitat és un gran fresc de tota una època, la de la vida precària dels bohemis del París de mitjans segle XIX. La font literària del llibret és una novel·la que es va publicar per entregues en un diari parisenc: Escenes de la vida bohèmia, d'Henri Murger, en la que l'autor hi narrava força experiències autobiogràfiques. Així, l'òpera de Puccini es desenvolupa en escenaris de pobresa, molt allunyat dels ambients aristocràtics o burgesos de l'òpera romàntica, però és que estem en ple ‘verisme', el corrent artístic que reivindicava la realitat quotidiana en les seves obres, ja fossin literàries o musicals.


La història que La Bohème ens descriu és una història d'amor pur, el que sorgeix entre el poeta Rodolfo i la brodadora Mimì, pobres de solemnitat, però rics de sentiments. El final és tràgic, doncs ella sucumbeix a una terrible malaltia atiada per la misèria. I al públic, embruixat per la intensa i acolorida música de Puccini, sempre amb sentiments a flor de pell, això li agrada, li agrada molt. Una bona plorada al final de tot descarrega totes les tensions acumulades.

Les entrades per veure La Bohème tenen un preu de 45€ euros (40€ amb Carnet Galliner, menors 25 anys i majors 65) i es poden comprar a taquilles i per internet

Xerrada prèvia amb el musicòleg Ovidi Cobacho

Una hora abans de la funció d'aquest dimecres, a les 19h, la Sala Polivalent 1 del Kursaal acollirà una xerrada introductòria a l'òpera 'La Bohème' amb el musicòleg Ovidi Cobacho. L'accés és lliure i gratuït.


Nova temporada d'Òpera 2019-2020

L'abonament del Toc d'Òpera de la propera temporada (2019-2020) portarà a Manresa tres grans òperes: el diumenge, 10 de novembre la Sala Gran del Kursaal acollirà La Cenerentola de Gioacchino Rossini; el dimecres 26 de febrer del 2020 La traviata de Giuseppe Verdi i tancarà la temporada Macbeth de Giuseppe Verdi el dimecres 6 de maig del 2020. Tant les entrades com l'abonament es posaran a la venda el dimarts, 18 de juny.

 

Participació