Catalonia Sacra s'endinsa en el patrimoni medieval de Mura i Rocafort amb una sortida

Església de Sant Martí de Mura
Església de Sant Martí de Mura | Viquipèdia
Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 12:09h
A part dels vestigis dels castells respectius, els pobles bagencs de Mura i Rocafort conserven, respectivament, patrimoni d'època medieval. L'església de Sant Martí de Mura i Santa Maria de Rocafort són dos exemples d'aquest passat. Catalonia Sacra proposa per al dissabte 11 de maig l'itinerari guiat matinal Mura i Rocafort medievals per conèixer aquestes dues esglésies i per valorar la riquesa cultural dels dos temples.

L'activitat, que començarà a les 10 del matí i s'allargarà fins a les 2 del migdia, serà guiada per la Dra. Anna Orriols i és proposada pel Bisbat de Vic. La inscripció es pot fer al web www.cataloniasacra.cat/agenda, al correu [email protected] o al telèfon 693 720 202.

L'església de Sant Martí de Mura presenta una peculiar estructura arquitectònica resultat de successives ampliacions. Conserva l'ara d'altar primitiva i compta amb una portada esculpida als peus, de factura rústica però interessant des del punt de vista iconogràfic.

A l'església, tardana, de Santa Maria de Rocafort es guarda un sarcòfag, interessant i ben documentat, de qui fou el darrer senyor laic del castell, Pere de Sitjar, de mitjan segle XIV i atribuït a l'escultor Berenguer Ferrer.

El preu de la visita és de 20 euros i inclou transport.