Ampans lliurarà el Premi Insert a l’acte de cloenda del Festival Clam

El Premi és un reconeixement a la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental

Redacció
07 de maig del 2019
Actualitzat a les 9:28h
Una vintena de treballs s'han presentat a la 1a edició del Premi Insert, impulsat per Ampans en el marc del Festival Clam, i que vol reconèixer la creació audiovisual de persones amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental. El comitè de preselecció ha escollit set curtmetratges finalistes, que es podran veure en una sessió especial gratuïta el dissabte 11 de maig a les 12 del migdia a l'auditori Plana de l'Om de Manresa.

El Premi està dotat amb 500 euros i compta amb el patrocini de l'empresa manresana Teixits Forés. El veredicte es farà públic a la gala de cloenda del Clam, que tindrà lloc el 12 de maig a partir de les 6 de la tarda a l'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles.

El jurat del Premi està presidit per Conxita Parcerisa, historiadora i membre de Cine Club Manresa; actuant com a vocals en Marc Martinez, dissenyador i animador audiovisual; Francesc Álvarez, fotògraf i realitzador; Laia Olivé, realitzadora; i Joan Barbé, guionista i educador social.

Els treballs presentats tenen un denominador comú, i és que més de la meitat de persones que integren els equips tant en la vessant artística com tècnica, tenen discapacitat intel·lectual i han participat en les produccions com a actors i actrius, guionistes, càmeres o tècnics de realització i muntatge.

Els treballs seleccionats són: Jo vull ser actor, de la Fundació Escenaris Especials, de Girona; Apocalypsi Club, del Club Social CPB de Barcelona; Desconcierto i El final no está escrito, de la Fundació Asproseat de Barcelona; Harina en las nubes, de l'UVEME AVCE de Barcelona; La comunitat, de la Fundació MAP de Ripoll; i On és l'Ivan? del col·lectiu La càmera ballarina de Barcelona. Tots aquests treballs es podran veure a la sessió especial de l'11 de maig a la plana de l'Om de Manresa.