La biblioteca de Sant Fruitós acollirà dimecres una xerrada sobre el Geoparc

Al finalitzar la xerrada es realitzarà un tast de productes del Bages

Redacció
06 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:29h
El proper dimecres 8 de maig a 2/4 de 8 del vespre, la biblioteca municipal de Sant Fruitós de Bages acollirà la xerrada Geoparc de la Catalunya Central a càrrec del director científic Ferran Climent.

Durant la conferència Climent, explicarà els principals trets de la riquesa del nostre patrimoni paisatgístic i geològic el què permetrà als assistents valorar el reconeixement de qualitat que significa formar part del Geoparc de la Catalunya Central.

El Geoparc de la Catalunya Central va ser reconegut per la UNESCO l'any 2012 i té com a principal funció posar en valor el patrimoni geològic del nostre territori dins d'una estratègia de desenvolupament econòmic sostenible.

El paisatge del nostre Geoparc s'ha configurat al llarg d'uns 36 milions d'anys, quan existia un mar interior que va acabar desapareixent. El ric patrimoni natural que tenim actualment és fruit del pas del temps i dels diferents processos geològics: la mineria, els massissos, la gastronomia, l'art romànic, els paratges fluvials i com a exemple ben proper les pintures rupestres que recentment s'han descobert a Les Brucardes de Sant Fruitós de Bages.

Al finalitzar la xerrada es realitzarà un tast de productes del Bages.