Un BAXI Manresa minvat no pot aturar el Baskonia (82-71)

Iffe Lundberg fa un partidàs però es troba massa sol a la pista

Iffe Lundberg ha fet un gran partit però l'equip no ha respost al mateix nivell
Iffe Lundberg ha fet un gran partit però l'equip no ha respost al mateix nivell | A. Bouzo
05 de maig del 2019
Actualitzat a les 21:51h
El BAXI Manresa ha plantat cara durant quinze minuts contra el Baskonia malgrat les baixes. Però si guanyar al Buesa Arena ja és difícil si un equip hi va amb tots els efectius fer-ho minvat ho complica encara més. Iffe Lundberg ha estat un dia més el líder dels de Joan Peñarroya. Però en molts moments ha estat massa sol. La bona notícia ha estat que jugadors com Sergi Garcia i Yankuba Sima han gaudit de força minuts. Paco del àguila ha reaparegut a l’ACB després de molts mesos. I David Òrrit ha gaudit dels darrers segons de partit. Els jugadors del Kirolbet han lluït a la samarreta el cognom matern en motiu del dia de la mare.

Iffe Lundberg, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic i Jordan Sakho han format el quintet inicial del BAXI Manresa. Per part del Baskonia, Luca Vildoza, Shavon Shields, Patricio Garino, Vicent Poirier i Tornike Shengeila. Els manresans han sortit amb bona actitud. Els primer llançaments no entraven però Sakho estava molt actiu sota el cèrcol. En defensa, el BAXI Manresa feia una bona tasca i als dos primers atacs els vitorians no han pogut ni tirar. Al marcador li ha costat molt moure’s. Shengeila ha trencat l’empat a zero i Tomàs ha empatat poc després. Ha estat l’inici d’un parcial de 0-7 a favor del quadre bagenc (2-7, minut 5). Perasovic ha demanat temps mort i la conseqüència ha estat el retorn del parcial per part dels bascos. Després del triple de Garino, Peñarroya també ha demanat minut. Les instruccions del terrassenc han estat aire pur.

Els ajustaments defensius han provocat moltes errades a les files del Baskonia. Un triple de Tomàs i dos tirs lliures de Lundberg donaven avantatge al BAXI Manresa abans que Marcelinho Huertas reduís distàncies (11-14, minut 10). Els locals han intentat reaccionar al segon quart. Poc a poc, han aconseguit voltejar el marcador. Un triple d’Erik Murphy empatava a dinou. Però en la mateixa jugada Sakho era castigat amb la seva tercera personal. Les protestes han provocat una tècnica a Peñarroya. La sanció al tècnic no ha descentrat als seus jugadors. Murphy ha sumat set punts gairebé seguits per mantenir el partit igualat. Lundberg, amb un dels seus rectificats, avançava de nou el BAXI Manresa (26-27, minut 16). L’acció del danès ha alertat els locals que guanyar no els seria tan fàcil com podien preveure d’entrada. Un parcial de 10-0 era el primer intent de ruptura. Els intents dels bagencs per reaccionar no han funcionat. Els tirs ja no entraven i el Baskonia anotava amb més facilitat. Al descans, els de Perasovic dominaven per deu punts (41-31).

Shengeila ha carregat amb el pes del seu equip tornant dels vestidors. El BAXI Manresa no volia abaixar els braços. Els esforços servien perquè el Baskonia no marxés més. Amb un Lundberg espectacular però massa sol. Un triple de Toolson situava un esperançador 54-45 malgrat unes sensacions que insinuaven més distàncies de la que reflectia el marcador. Shengeila novament feia molt mal i volia trencar el partit de forma definitiva (59-45, minut 28). Ha estat l’estocada final. Als manresans els costava cada cop més trenar bones jugades. El darrer quart ha estat ja un tràmit amb els dos equips desitjant que el partit acabés el més aviat possible. En especial, els del BAXI Manresa, conscients que la setmana vinent tenen una doble jornada decisiva. Lunberg seguia amb seu partit particular. El danès col·locava el 72-61 quan encara quedaven cinc minuts. La part negativa han estat tres tirs lliures errats de forma seguida. Els locals han fet una darrera estirada. La lluita s’ha traslladat en baixar de la barrera dels deu punts. Tampoc ha estat possible. 82-71 abans d’una setmana que pot marcar si el Nou Congost veurà o no partits de play-off vint-i-un anys després.

La derrota fa baixar el BAXI Manresa a la setena posició amb setze victòries. Són les mateixes que tenen Joventut (6è) i Saragossa (8è). L’avantatge sobre el novè lloc és d’un triomf. Aquesta plaça l’ocupa el Tenerife. La setmana vinent, pot ser decisiva. Els bagencs jugaran contra Andorra i Joventut. Però caldrà anar pas a pas. El primer d’aquests compromisos serà contra els andorrans divendres a un quart de vuit del vespre a la capital del Bages. El Joventut haurà d’esperar.