Maragall diu a Manresa que l'Estat s'ha posat «en un carreró sense sortida» amb el veto a Puigdemont

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona assegura a Manresa que Catalunya haurà guanyat "aquesta batalla sigui quina sigui la decisió del Suprem"

Ernest Maragall, aquest matí a Manresa
Ernest Maragall, aquest matí a Manresa | ACN
NacióDigital
05 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:41h
El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat l'Estat de posar-se "en un carreró sense sortida" amb el veto a Puigdemont a les eleccions europees del 26-M. Per Maragall, "la tossuderia d'Espanya amb la negació dels drets els ha dut a cometre errors i a atrapar-se en la seva pròpia contradicció", ha assegurat a Manresa on ERC ha fet una trobada de candidats de grans ciutats per a les municipals.

"Estem veient com es passen els morts els uns als altres, no saben què fer amb el dret, no entenen el dret, el neguen i ho intenten, però no se'n surten", ha dit. Independentment del resultat de la reunió del Suprem d'aquest diumenge, Maragall ha assegurat que Catalunya haurà guanyat "aquesta batalla".

Pel líder republicà, "ara es van passant el mort els uns als altres perquè no saben què fer amb el dret, no l'entenen, i intenten negar-lo però no se'n surten". En aquest sentit, Maragall ha dit que, "sigui quina sigui la decisió del Suprem", Catalunya haurà guanyat "aquesta batalla", i els dret civil i polític dels tres líders "haurà estat reforçat amb tota claredat".

L'alcaldable de Barcelona creu que, finalment, Puigdemont i la resta d'exconsellers podran concórrer a les europees i considera que, si l'Estat té "la més mínima dignitat democràtica", hauran d'admetre que s'han equivocat "mal els pesi".

La Declaració de Manresa

Maragall ha fet aquestes declaracions des de la capital del Bages, on s'ha aprovat la Declaració de Manresa, una aliança entre Barcelona i la resta del territori per construir la república catalana. El nou concepte vol que "la nova república es construeixi pam a pam des del territori".

Per a Maragall, la Declaració de Manresa és la contraposició del què actualment representa l'estat espanyol. "Espanya és monarquia, nosaltres som república; Espanya és centralisme, nosaltres som territori organitzat i compartit; Espanya és forat negre de Madrid, nosaltres som Barcelona-ciutat-país", ha conclòs.

Aloy: "Manresa ha de recuperar el pes polític que havia tingut"

Per la seva part, el candidat republicà a l'alcaldia de Manresa, Marc Aloy, ha assegurat aquest diumenge que "Manresa ha de recuperar el pes polític que històricament havia tingut, com a capital de la Catalunya Central i com a una de les grans ciutats d'aquest país".

Marc Aloy ha donat valor a una trobada que "teixeix complicitats" i que reforça la voluntat de "cooperació" dels candidats republicans perquè, com ha dit, "Catalunya és, en definitiva, una xarxa de ciutats mitjanes i grans, que articulen el país i que han de treballar plegades establint sinergies".