La Fira de Primavera de Navàs reconeix el comerç local

L'edició d'enguany manté l'espai de la Carpa i recupera el concurs de Pintura Ràpida

Representants del comerç de Navàs reconegudes durant la Fira de Primavera
Representants del comerç de Navàs reconegudes durant la Fira de Primavera | Àlex Gómez Ribera
05 de maig del 2019
Actualitzat a les 11:53h
Aquest cap de setmana Navàs viu immers en una nova edició de la Fira de Primavera, el certamen s'ha inaugurat aquest dissabte a la tarda amb un reconeixement al comerç del poble. En un acte celebrat a la carpa de la fira s'han reconegut dos comerços que han tancat aquest any, Cal Pi i Cal Mas, l'Ajuntament els ha volgut agrair la feina feta durant tots els anys que han estat oberts. D'altra banda també s'ha reconegut Cal Serra i Cal Mas, comerços actius i en funcionament des de fa 50 i 100 anys respectivament. Més enllà dels tancaments i aniversaris comercials l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, també ha volgut fer un agraïment general als negocis actius i als que han obert enguany, destacant l'aportació que fan al teixit productiu del municipi.

La Fira de Primavera d'aquest any ha volgut refermar l'aposta per la carpa, un espai on s'hi poden trobar empreses i entitats del poble. A més a més s'ha volgut potenciar el producte de proximitat amb el maridatge que es farà aquest diumenge a la tarda amb les cerveses artesanes Guineu i diferents formatges de proximitat. D'altra banda la Fira es complementa amb diferents activitats, l'acte estrella de l'edició d'enguany és el concert de Pau Riba, previst per aquest diumenge a la tarda. Per Joan Fernández, regidor de Promoció Econòmica i Món Rural de l'Ajuntament de Navàs, a la Fira de Primavera "hi floreix tota l'activitat del municipi", un esdeveniment que "és una realitat gràcies a les empreses i entitats del poble que hi aposten, això demostra que a Navàs la gent té ganes de fer coses".
 

Espectacle de dansa a la Fira de Primavera de Navàs. Foto: Àlex Gómez Ribera


Un altre de les novetats de la Fira d'aquest any és la recuperació del Concurs de Pintura Ràpida, les obres presentades es poden veure exposades a l'espai de la carpa. Dani Massana, un dels fundadors de l'entitat Artístic, organitzadora del concurs, se sent satisfet per com està anant aquesta edició recuperada "s'hi ha presentat unes 20 persones, entre els participants s'hi poden trobar artistes de qualitat reconeguda". Per Massana el fet de donar una setmana de marge per fer i entregar l'obra ha incentivat la participació, el veredicte dels quatre premis que s'entreguen se sabrà aquest diumenge al migdia. Més enllà de la participació al concurs, aquesta tarda també es convidava a participar en el sorteig d'una de les quatre obres que seran guanyadores, concretament la que guanyi el premi patrocinat per l'Ajuntament. La resta de premis han estat patrocinats per empreses privades.
 

Els carrers de Navàs s'han omplert de gent per la Fira de Primavera. Foto: Àlex Gómez Ribera


La Fira de Primavera té com a eix principal el Passeig Ramon Vall, al llarg del vial s'hi agrupa una oferta variada d'uns 70 expositors especialitzats en automoció, maquinària agrícola, artesania, complements i alimentació, entre aquestes parades i estands també s'hi troben representats els comerços i les entitats de Navàs. A més a més al Passeig de Circumval·lació també s'hi han instal·lat atraccions de fira que han fet les delícies de grans i, sobretot, de petits. El Passeig Ramon Vall ha estat un formiguer de gent aquest dissabte a la tarda, un dels punts de més atenció ha estat l'escenari principal, un espai escènic on s'hi han fet actuacions de diversos estils de dansa, la trobada de gegants que s'ha fet al poble també s'ha sumat a la Fira, les figures s'han passejat entre els visitants i les parades.

La Fira de Primavera de Navàs continua durant tot aquest diumenge, a més a més de poder visitar l'espai d'exposició també es podrà gaudir de les activitats paral·leles que hi programades al llarg del dia. La fira es tancarà a partir de les 19:30 amb el concert d'en Pau Riba a l'escenari de la carpa.