Compromís amb Sant Joan es reivindica com l'única garantia de canvi al municipi

La formació va presentar divendres davant d'un centenar llarg de persones l'equip amb el que concorre a les eleccions

Acte de Compromjís amb Sant Joan, aquest divendres
Acte de Compromjís amb Sant Joan, aquest divendres | Comproimís
Redacció
04 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:53h
Compromís amb Sant Joan va presentar divendres les persones amb les que concorren a les properes eleccions municipals del 26 de maig, disposades a "deixar-se la pell" per fer possible "el canvi que Sant Joan necessita". Un centenar llarg de persones, malgrat la pluja, van assistir a l'acte en el que hi van prendre part diversos membres de la candidatura, la diputada d'En Comú Podem, Maria Freixanet, i el candidat a l'alcaldia, Albert Marañón. 

La candidatura de Compromís la formen 19 persones, 10 homes i 9 dones, i destaca per la seva renovació, prop de la meitat de membres són noves incorporacions respecte la llista presentada fa 4 anys, "una candidatura diversa, per un poble divers". Persones amb preparació, experiència i compromís social en àmbits molt diversos com l'educació, la cultura, l'esport, la salut, el medi ambient, urbanisme, l'economia, la comunicació...; i d'un gran ventall d'edats, des de 25 anys fins a 65, amb una mitjana d'edat de 41.

El candidat a l'alcaldia, Albert Marañón, no va poder amagar l'emoció a l'inici de la seva intervenció, en referir-se a l'operació urgent per despreniment de retina de l'ull esquerre que li van realitzar fa just un mes. Operació de la que encara s'està recuperant. 

Per a Marañón, "mai abans en unes eleccions Sant Joan i el conjunt de veïns i veïnes ens hi hem jugat tant. El dilema és ben clar, seguim sense govern i immersos en la paràlisi de 8 anys o prioritzem el nostre poble i posem Sant Joan en marxa". Compromís diu amb claredat que "Sant Joan necessita canvi, canvi per posar les persones al centre de tot, per tenir un poble més ben cuidat, per entomar nous reptes", punt en el que es va referir a diverses de les prioritats de programa, com el reforç en polítiques socials, d'habitatge, la recuperació d'espais verds, o de millora de transparència"  

Marañón, conscient de les diverses propostes que s'erigiran com a alternativa, va assenyalar que "no hi ha canvi possible de la mà d'aquells que sent a l'oposició no han plantat cara al govern, o de la mà de noves candidatures amb velles cares que signifiquen el mateix de sempre. La única garantia del canvi és Compromís amb Sant Joan, i ens avala l'experiència, el projecte treballat amb participació, i la feina feta al llarg del mandat. Prop de 50 propostes presentades sobre Sant Joan, davant menys d'una desena de la resta de grups".

Per la seva banda, la diputada d'En Comú Podem al Congrés, Maria Freixanet, va reivindicar "la importància de la política municipal per avançar en una millor qualitat de vida del conjunt de veïns i veïnes". I va reblar que "Compromís amb Sant Joan representa això, la política municipal compromesa, feta des de la proximitat, escoltant a tothom i per això, sens dubte, és la millor opció per a Sant Joan de Vilatorrada".