El cap de llista de Junts per Sant Fruitós anuncia que té càncer per evitar la difusió de «rumors» interessats

Vicenç Llorenç, acompanyat dels membres de la seva llista i de la presidenta comarcal del PDECat, ha explicat que es troba "fort i motivat" per fer front a la campanya i per assumir l'alcaldia

El cap de llista de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorenç, després de la roda de premsa
El cap de llista de Junts per Sant Fruitós, Vicenç Llorenç, després de la roda de premsa | Pere Fontanals
02 de maig del 2019
Actualitzat el 03 de maig a les 8:41h
Vicenç Llorenç, el cap de llista de Junts per Sant Fruitós a les eleccions municipals del 26 de maig, ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que està rebent un tractament de quimioteràpia per un càncer de pròstata des de fa aproximadament un mes. Llorenç ha fet aquest anunci perquè, segons ha explicat, a Sant Fruitós "hi ha qui escampa falsos rumors sobre la seva malaltia per interessos polítics".

El candidat a l'alcaldia de Sant Fruitós, que ha fet l'anunci acompanyat de gran part de la seva candidatura i de la presidenta comarcal del PDECat, Ivet Castaño, ha explicat que el 2014 ja havia patit un càncer "que va ser tractat amb sessions de radioteràpia a Terrassa -ja que llavors no existia el servei a Manresa- que van aconseguir eliminar-lo". Sobre aquest mes de març, però, van trobar-li un nou brot de la malaltia que requereix de tractament amb quimioteràpia.

El tractament, segons ha explicat el propi Llorenç, consisteix en sessions de quimioteràpia cada tres setmanes que, per ara, "que ja en porto dues", no m'han causat cap efecte advers, pel que ha assegurat que es troba "fort i motivat" per fer front a la campanya electoral i assumir l'alcaldia.
 

Membres de la candidatura de Junts per Sant Fruitós donant suport a Llorenç. Foto: Pere Fontanals


Llorenç ha explicat que ha començat a perdre cabell i que "és possible que en les properes setmanes en perdi més". Segons les previsions mèdiques de la doctora Domènech, que és qui porta el seu cas, el tractament de quimioteràpia s'haurà d'allargar fins a octubre o novembre. En aquest sentit, Llorenç ha volgut tranquil·litzar els seus conciutadans explicant que li fan les sessions de quimioteràpia en divendres "de manera que si en el futur em provoquen algun efecte secundari tindré el cap de setmana per reposar".

Per acabar, el candidat ha recordat "els espectaculars avenços que hi ha hagut els últims anys en la lluita contra el càncer" i per això ha assegurat que "després del cop de l'anunci", ara es troba tranquil per afrontar el futur.