La deconstrucció del gènere, eix conductor del primer dels nous Espais Creatius de Manresa

Aquest primer Espai Creatiu consta de quatre sessions dirigides tant a persones joves com adultes, que tindran lloc del dimarts 7 al 28 de maig de 19.15 a 21.00 h, al Casal de les Escodines

per Redacció, 2 de maig de 2019 a les 14:37 |
Amb l'objectiu de vincular una temàtica transversal o efemèride, poder-hi reflexionar i desenvolupar diverses practiques artístiques a través d'un petit procés creatiu, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, inicia, aquest mes de maig i dins la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del Centre Cívic Selves i Carner, el projecte Espais Creatius.

Cada més, un grup reduït de participants de màxim 15 persones, podrà desenvolupar un petit projecte creatiu a través d'un d'aquest gèneres (microteatre/performance, dansa, clown, il·lustració, circ, poesia i altres) i vinculat a temàtiques com el gènere, els Drets Humans, el Dret al Refugi, el Dia de la Dona Treballadora, el Dia Mundial de la Poesia, entre altres.


Els Espais Creatius es realitzaran un cop al més indistintament al Casal de les Escodines o al Centre Cívic Selves i Carner i tindran una durada de 3 a 4 sessions.

Aquesta primera experiència d'Espai Creatiu es realitzarà al mes de maig al Casal de les Escodines i està pensada tant per a públic jove com adult. Es portarà a terme al llarg de 4 sessions, en les que es treballarà la deconstrucció del gènere a través de la creació performàtica (microteatre i expressió artística).

L'aposta per la deconstrucció de gènere coincideix al mes de maig amb la diada del 17 de maig contra la LGTBIfòbia.

Les sessions estaran guiades per l'actor, Climent Ribera, que a través de l'expressió artística treballarà la deconstrucció del gènere, entenent que l'art i l'expressió corporal no estan subjectes a les construccions socials i culturals al voltant dels gèneres i que a través d'aquest som capaces d'expressar múltiples identitats.


És una proposta de caràcter gratuït amb inscripció prèvia al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50; telf. 938725454).

 

Participació