Primàries Manresa defineix la seva llista electoral com a síntesi de l'independentisme de base

Candidats de la llista electoral de Primàries Manresa
Candidats de la llista electoral de Primàries Manresa | Primàries
Redacció
02 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:09h
Aquest dimecres al matí Primàries Manresa ha presentat davant la premsa la seva llista completa a les eleccions municipals del 26 de maig. Arnau Padró, n.2 de la llista, ha estat l'encarregat de fer una introducció de com s'ha confeccionat la llista i què representa aquesta. Els principals candidats de la llista varen sortir de les primàries obertes a tota la ciutadania que es van dur a terme el mes de febrer. 233 manresans i manresanes van participar en l'elaboració de la llista escollint els candidats que preferien. Els primers llocs doncs segueixen escrupolosament el resultat d'aquella votació i els únics canvis han estat per complir amb la paritat que exigeix la llei electoral. La resta de la llista són persones vinculades al projecte de Primàries Manresa o proposades per l'assemblea d'aquest moviment.

Padró ha definit la llista com una síntesi de l'independentisme de base de la ciutat. Formada per persones que porten anys militant per la independència des de diferents organitzacions i partits. Persones que es s'han implicat en la consulta popular sobre la independència organitzada per Manresa Decideix l'abril del 2010, en l'organització del 9N i l'1O, en l'ANC des de diferents vessants, en la plataforma Sobirania Fiscal Bages o en els CDRs. Ara aquestes persones fan una passa endavant per lluitar per un ajuntament amb un govern disposat a implementar la independència.

D'altra banda, un segon element que defineix la llista és que està persones implicades en lluites locals per fer una Manresa millor. La presidenta de la plataforma No Més Morts a la C-55 amb una llarga lluita per la millora de les comunicacions amb l'àrea metropolitana n'és la número 3. Pere Vinyals, en el sisè lloc, té una àmplia trajectòria en la lluita veïnal. La llista de Primàries també és la única amb un representant que ve de la lluita animalista, en Josep Maria Llobet, situat a la novena posició, antic militant del PACMA, fa anys que treballa perquè Manresa sigui una ciutat que respecti els animals. En Jorge Pulido, president de la plataforma d'associacions d'immigrants de Manresa, en el número 11, també porta anys treballant per la integració dels nous catalans en la ciutat. La llista també compta amb diversos candidats vinculats al sector educatiu i de les AMPA, entre ells el seu cap de llista Marc Olivé.

Padró també ha volgut exposar que les primàries varen ser obertes a tots els ciutadans sense cap tipus d'exclusió, més enllà de ser residents al municipi. En aquest sentit l'Ewerton Medeiros, nascut al Brasil però que viu a Manresa des de ben petit, va poder participar del procés. Primàries Manresa era conscient del fet que la llei electoral no permet a ciutadans sense nacionalitat i els quals el seu país no té conveni amb Espanya de participar de les eleccions municipals. En aquest sentit la plataforma ha volgut fer una contundent denúncia amb les limitacions per motiu d'origen a l'hora de participar del sistema democràtic que imposa Espanya. La candidatura ha plantejat que en una Catalunya independent caldria eliminar aquest tipus de discriminació.

El cap de llista de Primàries Manresa, Marc Olivé, ha estat l'encarregat en la segona part de l'acte de presentar el lema de campanya que han escollit: “Per la independència Manresa és capital”. Aquest lema sintetitza molt bé els principals objectius de la candidatura. En primer lloc la independència com a eix central de la candidatura. "No hem vingut a repartir-nos les engrunes de l'autonomisme" ha destacat Olivé. En segon lloc Manresa com a prioritat, "la gestionarem per als manresans i des de Manresa" ha dit el candidat. I finalment la paraula capital la qual té un doble significat: "d'una banda el capital valuós que té cada ciutadà i de l'altra perquè creiem que Manresa ha de tornar a exercir de capital de comarca sense complexos".