Said Rbina: de la pastera a enlluernar en l'atletisme manresà

L'atleta, d'origen magrebí, ha signat la seva segona victòria en quatre dies després d'imposar-se en el 19è Cros 1 de Maig d'Artés

Said Rbina entrant victoriós en la cursa del Nat's diumenge passat
Said Rbina entrant victoriós en la cursa del Nat's diumenge passat | CAM
Redacció
01 de maig del 2019
Actualitzat a les 23:27h
Said Rbina ha signat aquest dimecres la seva segona victòria en quatre dies al 19è Cros 1 de Maig d'Artés. Sobre un recorregut mixte de 10.250 metres, amb un desnivell positiu de 276 metres, Rbina s'ha imposat amb un temps de 36'14", per davant del sallentí Lluis Ruiz (36'37"), i del manresà Agustí Roc (37'02"). En categoria femenina, s'ha imposat l'atleta d'Avinent Manresa Carme Tort. L'atleta d'origen africà ja havia guanyat diumenge passat la Cursa del Nat's.

Però la història de Said Rbina fins arribar a Manresa on vesteix la samarreta de la botiga manresana Bages Esports Outlet, no ha estat gens fàcil. Amb els seus 28 anys, Rbina va arribar amb pastera a les costes andaluses i va patir un periple per diversos Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) fins que va ser acollit fa un mes en el grup d'entrenament de fons de l'Avinent Manresa, sota la direcció esportiva de Joan Lleonart.

Rbina és un atleta d'elit que ha marcat importants registres en la seva etapa marroquina en la mitja-marató i la marató, 1h02'41" i 2h12'22" respectivament. S'hauria d'anar al 2008 per trobar un atleta que en el club manresà reunís unes condicions físiques i uns registres similars als seus, quan el maresmenc José Rios va vestir durant tres temporades els colors blanc-i-vermells.