Manresa viu una manifestació del Primer de Maig tranquil·la però reivindicativa

Comissió del 8 de Març, PAHC, Rojava, Acció Sindical del Bages i els organitzadors fan els seus parlaments al finalo del recorregut, a la plana de l'Om

La manifestació al seu pas per la plaça Onze de Setembre
La manifestació al seu pas per la plaça Onze de Setembre | Pere Fontanals
01 de maig del 2019
Actualitzat el 02 de maig a les 19:39h
Mig miler de persones s'han manifestat aquest 1 de maig a Manresa per commemorar el Dia del Treballador sota el lema "Treballem menys. Treballem totes" en una marxa que ha transcorregut amb tranquil·litat des de la Bonplantada fins a la plana de l'Om, i que ha acabat amb el parlament de diversos col·lectius de la ciutat.

En un principi ha semblat que l'absència en la convocatòria de la CGT, que s'ha desmarcat d'una marxa que considerava "patriòtica", es notaria, però quan la manifestació ha començat, més enllà de les 12 del migdia, els diversos col·lectius i sindicats que s'hi han afegit han completat un quòrum digne.

Les proclames de "els carrers seran sempre nostres" s'han barrejat amb crits en contra de la precarietat laboral, la situació de les persones migrades o les condicions de les dones en el mercat del treball.
 

Tres furgonetes dels Mossos protegien la comissaria de la Policia Nacional. Foto: Pere Fontanals


La policia, que ha intentat passar desapercebuda, ha protegit, sobretot, l'edifici dels sindicats CCOO i UGT, al passeig, i la comissaria de la Policia Nacional, en record dels incidents del passat 8 de març. Ni un operatiu ni l'altre no han tingut cap feina, ja que la marxa s'ha aturat una estona per xiular els sindicats majoritaris, i a la plaça Espanya ho ha fet, però per llançar un missatge als cambrers del bar Plaça, del grup Diesa, solidaritzant-se amb la precarietat que viuen els treballadors de l'hostaleria.

La marxa ha finalitzat a la plana de l'Om on membres de la Comissió del 8 de Març, la PAHC, Rojava -sobre el poble kurd- i Acció Sindical del Bages han pronunciat unes paraules i l'acte ha finalitzat amb la lectura del manifesta de la Comissió del Primer de Maig.