Tribunal Suprem

Eloi Hernàndez diu que la Guàrdia Civil va entrar a l'Ajuntament tot i que sabien que la urna no hi era

L'alcalde de Fonollosa ha declarat aquest dimarts al Tribunal Suprem pel judici al procés català

per Redacció, 1 de maig de 2019 a les 11:18 |
Eloi Hernàndez, alcalde de Fonollosa, durant la seva declaració al Tribunal Suprem | TS
Aquest dimarts ha declarat davant el Tribunal Suiprem pel procés català l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernández, que va estar imputat per desobediència en una causa que es va arxivar. Hernández, que ha recordat que Fonollosa és un municipi de 2.400 habitants, ha assegurat a la fiscalia que "en cap cas" els veïns impedien l'accés al centre. "Eren 20 veïns per 80 antidisturbis", ha assegurat.

L'alcalde ha denunciat que la Guàrdia Civil va decidir entrar a l'Ajuntament tot i que "sabien" que l'urna no estava allí dins, sinó "darrere de l'església". Hernández ha dit que ho sap perquè aquell dia "hi va haver agents d'incògnit al poble" que havien vist que "amagaven" l'urna allà.


Sergi Pla declararà dilluns que ve

El cap de la Regió Policial Central dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla, declararà finalment el proper dia de judici, dilluns vinent, després que no hagi pogut fer-ho aquest dimarts tal i com estava previst inicialment. Pla, que era l'últim testimoni previst per aquest dimarts, ha vist com la durada dels testimonis anteriors al seu han fet que no fos possible la seva declaració.

Unes properes setmanes molt bagenques al Tribunal Suprem

La sala del Tribunal Suprem tindrà una important presència de testimonis bagencs la setmana que ve i la següent. A banda de la declaració ajornada del comissari Sergi Pla, hi ha previst que declarin l'endemà dimarts el manresà Joan Porras, Antoni Taulés, de Callús, Jesús Bricollé, de Sant Vicenç de Castellet, i dijous, l'expolicia nacional Nemesio Fuentes, de Sant Joan de Vilatorrada. Dimarts de la setmana següent, dia 14 de maig, ho faran si no hi ha més endarreriments, advocats i advocades que eren a Castellgalí -Jaume Pich-, Callús -Silvia Carmona-, Sant Joan de Vilatorrada -Lluís Matamala- i Fonollosa -Mercè Torras-, i tres lesionats -Jordi Pesarrodona, Joan Badia i Magdalena Clarena-.

 

Participació