Creu de Sant Jordi per a Núria Picas

El Govern reconeix els mèrits de l'esportista manresana

Núria Picas, una de les grans corredores de muntanya del nostre país
Núria Picas, una de les grans corredores de muntanya del nostre país | Josep Maria Montaner
Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 19:49h
El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir la Creu de Sant Jordi a la manresana resident a Berga Núria Picas per "la seva excel·lència esportiva com a corredora de curses de muntanya". De l'extens palmarès de l'esportista catalana, el Govern destaca explícitament "el primer lloc a la 4 Trails dels Alps, a l’Ultra Trail del Mont Fuji, a la Transgrancanària, a la TNF d’Austràlia, i a la Ultra Trail World Tour". 

Més enllà dels èxits esportius, el guardó també vol reconèixer el compromís de Núria Picas pels drets democràtics i nacionals: "A través d’una pràctica esportiva sempre marcada per la superació, ha refermat un compromís insubornable amb la defensa de la democràcia i les reivindicacions nacionals de Catalunya".

El Govern també concedirà el guardó a Leo Messi, Ernest Benach, Joan Rigol, Núria de Gispert, Lluís Albert, Joana Amat, Montserrat Andreu, Virgil Ani, Carles Furriols, Carme Giralt, Josep González, Mª Carme Junyent, Lluís Juste de Nin, Montserrat Juvanteny, Biel Majoral, Núria Marín, Mercè Otero, Albert Peters, Josep Pla-Narbona, Núria Quadrada, Joaquim Rafel, Gemma Rigau, Fina Rubio, Benedetta Tagliabue, Jaume Terrades, Montserrat Úbeda, Antoni Vidal i Ivo Vajgl.

El Govern ha acordat concedir a 15 entitats, que pels seus mèrits han prestat serveis "destacats" a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural, segons l'acord.  Entre més, es concedirà a entitats com El Tempir, l'Ateneu de Tàrrega, La Trinca o la Federació Catalana d'Entitats Corals.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.