Quatre col·lectius de Manresa denunciaran, a través del teatre, les desigualtats que pateixen

L'espectacle, que ja té totes les entrades exhaurides, tindrà lloc aquest dissabte a la sala petita del Kursaal

Presentació del projecte MOU-Teatre
Presentació del projecte MOU-Teatre | AjM
Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat el 01 de maig a les 17:08h
Des de l'estrès que pateixen els joves d'avui dia fins les intempèries que viuen els qui decideixen deixar el seu país per buscar noves oportunitats. Aquestes són dues de les temàtiques que els participants a la nova iniciativa de teatre social Mou-Teatre han decidit convertir en obra per explicar quina és la realitat que viuen. La iniciativa, en la qual hi han participat quatre col·lectius de Manresa –l'Institut Lluís de Peguera, l'Espai Jove, Ampans i Mosaic- pretén que els participants puguin explicar, a través del teatre, les seves vivències, denunciar les desigualtats que pateixen i lluitar a favor de la inclusió social. Amb les entrades ja totalment exhaurides, el projecte neix amb voluntat de continuïtat.

El projecte Mou-Teatre té l'objectiu d'utilitzar el teatre social per treballar diferents problemàtiques i desigualtats que afecten els col·lectius participants i, alhora, treballar per afavorir la inclusió i la transformació social de tots ells. 

Cada grup participant ha escollit la temàtica del seu esquetx i ha participat en el seu procés d'elaboració. El més important, segons ha explicat una de les coordinadores, és que per a la majoria de les persones aquesta ha estat la primera vegada que han trepitjat un escenari, fet que posa en valor el procés de creació de les obres. 

Els estudiants de l'Institut Lluís de Peguera portaran a l'escenari l'obra Socialités, que parla sobre l'estrès que viuen els joves catalans. De la seva banda, els joves migrats de l'Espai Jove presentaran l'obra La vuelta al pasado, en què expliquen el viatge d'una parella que decideix deixar el Marroc per buscar noves oportunitats a Europa. El col·lectiu Mosaic de Manresa presenta l'obra Si queremos, sí se puede... on, a través de la mímica, la música i el diàleg es parla sobre les segones oportunitats. Per últim, des d'Ampans presenten l'obra Trenquem tòpics sobre les vivències d'una parella amb discapacitat intel·lectual que s'ha d'enfrontar als tòpics dels veïns de l'edifici on aniran a viure. 

Les obres es podran veure dissabte a les sis de la tarda a la Sala Petita del Kursaal. El projecte, que neix amb voluntat de continuïtat, ha exhaurit totes les entrades disponibles. 

Després de l'estrena de dissabte, el projecte continuarà a la Sala Els Carlins, el diumenge 12 de maig, a les 18.30 i a les 20.00 h, amb la representació de l'obra The Li/ea/ving Project Manresa.