Dijous es presentarà a Manresa el primer volum de «Molta terra catalana a l'Havana»

La presentació anirà a càrrec de l'autor, Josep Maria Torné i de Francesc Villegas, del Centre d'Estudis del Bages

Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat el 09 de maig a les 12:59h
Aquest dijous a 2/4 de 8 de la tarda, el Centre Cultural el Casino acollirà la presentació del primer volum de Molta terra catalana a l'Havana (Gregal), de Josep Maria Torné. La presentació anirà a càrrec del propi autor i de Francesc Villegas. És un acte organitzat pel Centre d'Estudis del Bages i l'editorial Gregal.

Aquesta obra de divulgació històrica posa de relleu la importància de l'emigració catalana a l'Havana en el període que abraça de primers del segle XIX fins als anys trenta del segle XX, a partir de l'estudi del patrimoni material en molts casos desconegut que els catalans hi van deixar.

L'obra, publicada per l'editorial Gregal i presentada en dos volums, ressegueix la petja dels catalans a la capital de Cuba a partir de 121 relats històrics dedicats a descriure la vida i peripècies de persones i empreses, endreçats en vint capítols, corresponents a l'activitat professional dels immigrants. Cada relat es completa amb fotos actuals que identifiquen i situen en el mapa els elements arquitectònics que han perdurat. Com a complements indispensables, l'obra compta amb una àmplia introducció històrica i un complet índex onomàstic i empresarial.