La Joviat celebra els seus 59ns Jocs Florals omplint el pavelló de públic

per Redacció, 30 d'abril de 2019 a les 12:08 |
Celebració dels Jocs Florals a l'Escola Joviat | Joviat
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat divendres va tenir lloc la cloenda dels Jocs Florals 2019 de l'Escola Joviat. Aquesta 59a edició dels Jocs Florals, es va celebrar al pavelló, que estava ple de gom a gom d'alumnes, familiars i professors.

Els Jocs Florals s'han portat a terme des dels inicis de la fundació de Joviat i han tingut una gran importància al llarg de tots aquests anys, ja que l'escola vol potenciar la creativitat literària i artística, així com contribuir a la conservació de les tradicions culturals.


L'acte va ser presentat per Rosa Vilaseca, coordinadora de primària, i presidit per Jordi Vilaseca i Gemma Guerra, director pedagògic i directora d'ensenyaments obligatoris respectivament, a la taula presidencial i com a jurat es trobava una representació de mestres i familiars, així com alumnes d'ESO.

De 1r a 4t, el tema triat era de lliure elecció. I els de 5è i 6è ja van escriure sobre les temàtiques pròpies dels Jocs Florals: Fe, Pàtria i Amor. Per tradició, els poemes que parlen de la Fe eren premiats amb una flor que s'anomena “Viola“, els de la Pàtria amb la flor “Englantina“ i els poemes sobre l'Amor, senzillament, amb una “Flor Natural”, és per això que als nens i nenes que van obtenir un d'aquests premis, se'ls va fer entrega d'un bonic Lilium.


Aquest any per primer cop en els Jocs Florals de l'Escola, i celebrant el centenari del naixement del poeta i artista Joan Brossa, es van introduir nous premis per a la categoria de poesia visual.

Es va amenitzar l'acte amb una actuació musical dels nens i nenes que van cantar la cançó Entreacte del musical A de Brossa del Cantània d'enguany. L'acte, va finalitzar amb les paraules d'en Jordi Vilaseca.

 

Participació