Manresa En Comú carrega contra Fem Manresa i Podem i es reivindica com la «confluència de les esquerres»

Afirma que Podem/Democràcia Municipal a l'Ajuntament ha fet "un paper de comparsa" i que els que es fan dir d'EUiA a la llista de Fem Manresa són en realitat de Sobiranistes, el partit creat "pel trànsfuga Nuet"

Candidats de Manresa en Comú a l'inici de la campanya de les eleccions espanyoles
Candidats de Manresa en Comú a l'inici de la campanya de les eleccions espanyoles | MEC
Redacció
30 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:32h
Manresa En Comú es reivindica com una llista paritària, en cremallera, d'esquerres i confluent amb candidates d'ICV, Podem, EUiA i persones independents i del món sindical i associatiu.

Víctor Prat, portaveu de la formació i número 2, ha definit Manresa en Comú com "la verdadera confluència de les esquerres a Manresa" ja que "en formem part persones que provenint de diferents partits o sense militància prèvia, hem sabut superar el sentiment identitari dels partits i espais originals, per confluir en un d'únic", i afegeix que "som de diferents barris, edats i també sensibilitats nacionals", en definitiva rebla Prat "plurals, com la mateixa societat manresana".

Prat explica aquesta pluralitat de la llista, conformada "des de persones que provenen d'ICV com la cap de llista Ana C. Querol, passant per la excoordinadora Maribel Luzón, o en Gheorghe Marin Berchesan Gigi que ocupa un lloc destacat en el número 4, i també l'activista cultural i integradora social Aina Marcet, de 7, o en Ricard Galvan que va de 14, fins a inscrits de Podem que hem estat molt actius en aquest espai a Manresa com jo mateix, que som crítics amb el paper de comparsa que ha fet Podem/Democràcia Municipal a l'Ajuntament". Per aquest motiu, segons Prat, en els números 8 , 16 i 18 incorporen gent de Podem com Ramón Antequera, Paco Pouso i Anna Rodrigo, respectivament.

Entre els 15 primers, "hi tenim quatre dones molt potents", diu Prat, fent referència a la número 3 Laura Oliva, "la més jove amb només 23 anys", les número 5 i 13, "les activistes per al dret a l'habitatge" Txell Teruel i Tanya Alarcón i la 11, Marina Ramos, auxiliar de farmàcia.

El portaveu vol fer palès que "és important que la ciutadania manresana sàpiga que EUiA amb qui té pacte signat per anar a les municipals és amb els comuns" i que la coalició que es presenta sota les sigles Fem Manresa "no és amb EUiA amb qui va coalligat, com diu la seva publicitat, sinó amb Sobiranistes", partit creat "pel trànsfuga Nuet". És el motiu pel que, com recorda Prat, en el número 10 de Manresa en Comú "hi trobem a Juan Carlos Muñoz, militant actiu d'EUiA".

El sindicalisme de classe també té un lloc a la llista, segueix, amb el número 6 Paco Pareja "infermer d'Althaia i sindicalista de CCOO" i en el 12 David Ruiz "miner i de la CGT".

La resta de la llista la conformen "persones implicades des de fa anys en política, referint-se Prat a la mestra i ex-consellera comarcal Conxita Tarrès, i Xavier Rubio exregidor i actual Cap de Departament d'Economia Social de l'Ajuntament de Barcelona, entre d'altres.

I també manresanes i manresans que no han estat mai en cap llista però que han fet el pas d'implicar-se perquè "com la resta de nosaltres, essent d'esquerres no se senten representats pels partits de l'actual consistori i volen posar-hi remei".

Tanca la llista Laura Massana exdiputada al Parlament per ICV-EUiA i membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú. 

Segons Prat, "juntes, com a Manresa En Comú, treballem elaborant propostes per fer a Manresa el que estem fent a Barcelona amb l'Ada Colau i en altres ciutats del canvi", polítiques "útils i transformadores per millorar la vida de la gent". 

I que "sense deixar d'atendre els carrers, les places, els parcs i els equipaments", situïn "l'ecologisme i la perspectiva verda i ambiental" en qüestions com energia, residus i aigua, així com "transparència i redistribució de la riquesa" en gestió econòmica i per fer "un pas valent" en drets com "l'habitatge i en l'atenció de les persones, sobretot les més vulnerables: la infància i la gent gran".