Més de 7.600 persones han visitat l'exposició «Instruments de la Mediterrània»

Més de 1.500 persones han visitat la mostra l’últim cap de setmana, coincidint amb la Fira Mediterrània

Redacció
09 de novembre del 2009
Ahir al vespre va tancar portes, a la Sala Plana de l’Om de Manresa, l’exposició «Instruments de la Mediterrània», una mostra organitzada per Caixa Manresa amb l’objectiu d’establir vincles i diàlegs entre els països que integren la riba de la Mediterrània a través de les seves músiques i les seves cultures. El balanç global no pot ser més positiu, ja que més de 7.600 persones han visitat la mostra, que es va inaugurar a finals d’agost passat, coincidint amb la Festa Major de Manresa.

Tal com estava previst, la mostra va rebre una gran afluència de visitants aquest darrer cap de setmana, unes 1.500 persones en total, pel fet que s’ha fet coincidir amb la celebració a Manresa de la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional (Mediterrània). En el marc de la fira, la mostra ha estat oberta tot el dia i es van oferir visites guiades, que van ser molt concorregudes.

Èxit del servei educatiu entre les escoles de la comarca
D’altra banda, les activitats organitzades pel servei educatiu de l’exposició ha tingut una acollida entusiasta entre les escoles i instituts de Manresa i comarca. Han reservat la sala d’exposicions per fer l’activitat una quinzena d’escoles diferents, amb més de 50 grups-classe. Han fet la visita un total de 918 alumnes, i és especialment remarcable que han estat de tots els nivells, tant d’infantil com de primària i de secundària, i també alguns alumnes de batxillerat artístic. La majoria han vingut acompanyats pel seu professor de música.

Un dels aspectes de l’activitat que ha tingut més èxit és que els alumnes han pogut tocar instruments i fer els seus propis ritmes, i també fer audicions i situar els diferents estils musicals als diversos països del Mediterrani.

El servei educatiu també ha ofert visites guiades a grups d’adults, bàsicament d’associacions culturals i d’escoles d’adults.

Ric llegat del Mediterrani
«Instruments de la Mediterrània» ens ha acostat al ric llegat instrumental dels països banyats per la riba del Mediterrani, per tal de veure la gran diversitat instrumental i sonora d’aquesta regió i establir vincles de diàleg entre països a través de l’objecte generador de so. L’instrument, doncs, és el testimoni d’un coneixement compartit entre uns pobles i també un element que genera una diversitat musical. La mostra constava d’una seixantena d’instruments exposats, procedents del nostre país i de diversos països veïns, que ens ensenyen com, ja des de les primeres civilitzacions, l’home crea l’objecte a través del qual reprodueix el so i compondrà les més variades melodies.