Primer de Maig

La manifestació de l'1 de Maig a Manresa reclamarà «treballar menys, per treballar tothom»

La comissió organitzadora assegura que "és necessari" sortir al carrer davant la confirmació "del règim del 78" en les eleccions al Congrés

per Pere Fontanals , Manresa, 29 d'abril de 2019 a les 19:28 |
Membres de la Comissió del Primer de Maig durant la roda de premsa | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La manifestació del Primer de Maig a Manresa sortirà amb el lema "Treballem menys per treballar totes" amb la voluntat de reclamar "un repartiment més just i equitatiu del treball i la riquesa" en una soicietat on "el 50% de la població més pobre només té el 7% de la riquesa total".

La comissió organitzadora de l'acte ha recordat que el sistema neoliberal porta a la precarietat laboral que fa que augmentin els accidents mortals a la feina, que la dona continuïi sent pitjor pagada que l'home i que se sobreexploti la població migrada.


Els organitzadors han fet una crida a participar a la manifestació, que començarà a les 12 del migdia de la Benplantada, sobretot després de la confirmació "del règim del 78" que han suposat les eleccions al Congrés espanyol d'aquest passat diumenge i l'entrada de l'extrema dreta de Vox a les institucions espanyoles.

CGT no hi participarà


La secció local de Manresa de la CGTR va emetre un comunicat on informava que no participarà en la manifestació del Primer de Maig a Manresa perquè considera que "la prioritat de la majoria de col·lectius [que formen part de la comissió organitzadora] és fer servir els espais de lluita estrictament obrera per transformar-los en espais de lluita patriòtica".

 

Participació