La Cambra organitza una jornada per explicar el poder de les dades per millorar la indústria

Tindrà lloc aquest divendres al matí i hi participaran experts d'Eurecat i de Maccion, empresa dedicada a la indústria 4.0

Redacció
29 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:20h
La Cambra de Comerç de Manresa farà aquest divendres una jornada sobre el big data, una de les tecnologies clau en la nova indústria 4.0. La sessió, que porta per títol El poder de les dades per a la millora de la indústria, començarà a les 9 del matí. L'assistència és gratuïta però cal inscriure's prèviament trucant al telèfon 93 872 42 22 o bé enviant un correu electrònic a [email protected]. La jornada forma part del cicle L'empresa del demà, que organitza la Cambra en el marc del programa Ocupació al Bages Industrial impulsat per l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona.

La jornada de divendres tindrà com a ponents Jordi Palmiola, responsable d'Indústria 4.0 d'Eurecat, que farà una introducció a la indústria 4.0 i exposarà casos reals d'aplicació d'analítica de dades i intel·ligència artificial a la indústria; Pau Feliu, director tecnològic de Maccion, que explicarà com es gestiona una fàbrica a temps real; i Juan Caubet, director de la Unitat IT Security d'Eurecat, que parlarà de ciberseguretat a la indústria 4.0.

L'analítica de dades és un dels camps de la indústria 4.0 que més pes té en l'estratègia de digitalització de les indústries. Les seves possibilitats abracen des d'un simple informe sobre el que està passant a la planta fins a un algoritme avançat d'intel·ligència artificial que en temps real és capaç de reaccionar davant d'imprevistos que tenen lloc a la línia de producció. Tot això és possible gràcies a Internet, que permet connectar no només els diferents elements de la fàbrica, sinó tota la cadena de valor, des dels proveïdors fins als clients finals i fins i tot els propis productes fabricats, sense importar la seva ubicació geogràfica.

L'adopció d'aquestes noves tecnologies a la indústria contribueix a crear fàbriques més autònomes, àgils i intel·ligents. Però també incorpora nous riscos, en especial tots aquells relacionats amb la ciberseguretat.