Fem Manresa denuncia que exclouen de la seva llista una manresana amb més de 15 anys de residència

La Junta Electoral Central ha impugnat aquest diumege la candidatura de Gabriela Islas Arzamendi, de nacionalitat mexicana

Gabriela Islas durant una intervenció al ple de l'Ajuntament de Manresa, aquest mandat
Gabriela Islas durant una intervenció al ple de l'Ajuntament de Manresa, aquest mandat | Pere Fontanals
Redacció
29 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:11h
La Junta Electoral Central ha impugnat aquest diumege 21 d'abril, després de la presentació oficial de les candidatures a les eleccions municipals, un dels 36 noms presentats per Fem Manresa. Concretament es tracta de Gabriela Islas Arzamendi, de nacionalitat mexicana. 

Els motius al·legats per la JEC són que s'ha "presentat un membre que no té la nacionalitat requerida per ser candidat". S'afegeix que "no té nacionalitat espanyola", ni pertany a la Unió Europea. 

Fem Manresa ha decidit fer pública la decisió de la Junta Electoral per denunciar un sistema electoral "que no té en compte les persones per allò que són, sinó tan sols per allò que consta al seu document d'identitat". 

Gabriela Islas no pot ser escollida ni tampoc votar a les eleccions municipals, ja que Mèxic no té un acord de reciprocitat amb l'Estat Espanyol. Des de la formació d'esquerres es troba "totalment inadmissible que una persona que porta més de 15 anys a la ciutat, i és una manresana de ple dret, no pugui presentar-se per representar la ciutadania, ni tampoc no pugui votar als representants polítics que vol". Davant de la impugnació, Fem Manresa substituirà a Gabriela Islas per Esther Trejos, manresana nascuda a Colòmbia. 

Fem Manresa manifesta que el dret al vot actiu i passiu "no pot estar lligat a la nacionalitat, sinó que ha de ser inherent a la persona. Que totes les persones residents a un Estat han de gaudir del dret a vot, a escollir i ser escollits per sufragi a totes les eleccions que es celebrin".