El BAXI Manresa cau contra el Múrcia i se li escurça el marge per ser al play-off (86-96)

Askia Booker fa un recital i els arbitres encabriten el Nou Congost

El BAXI Manresa ha jugat un mal partit contra l'UCAM Murcia
El BAXI Manresa ha jugat un mal partit contra l'UCAM Murcia | J. Alberch
28 d'abril del 2019
Actualitzat a les 21:12h
El BAXI Manresa no ha pogut tombar un Múrcia que s'ha basat en els 40 punts d'Askia Booker. Milton Doyle i Luka Mitrovic han estat un altre escull insalvable per l'equip d'un Joan Peñarroya que avui ha acabat desqualificat. Iffe Lundberg ha estat novament el jugador manresà més destacat amb la col·laboració de Cady Lalanne. Però amb aquests dos jugadors el BAXI Manresa no n'ha tingut prou. L'afició ha mostrat una vegada més el seu desacord amb el trio arbitral i ha entonat els crits d'"ACB, corrupció". Tot i això, els visitants han dut el partit on volien i el seu triomf és del tot meritori. El president de l'ACB, Antonio Martín ha presenciat el partit des de la llotja.

Iffe Lundberg, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Tomislav Zubzic i Cady Lalanne han format el cinc inicial del BAXI Manresa. Per part del Múrcia, han començat Ovie Sakho, Milton Doyle, Sadiel Rojas, Askia Booker i Emmanuel Cate. Els visitants han començat més inspirats davant uns bagencs que no trobaven el seu lloc a la pista (0-6, minut 2). Toolson obria la llauna amb el primer triple local. L'escorta no ha aconseguit canviar la dinàmica. Dos triples de Booker situaven un marcador que era com a mínim inquietant (5-14, minut 4). Toolson i Lalanne sumaven per al BAXI Manresa. Però Booker seguia turmentant de tres. Quatre n'ha anotat el nord-americà als primers deu minuts. Al minut 6, feia el seu debut Sergi Garcia. El jove base poc després era agredit per Soko, un altre dels destacats pel cantó murcià. Els de Sito Alonso cosien a triples la cistella bagenca.

Al final del primer quart, la victòria del Múrcia era clara (20-31). Dos secundaris com Álvaro Muñoz i Guillem Jou han tibat del carro per fer reaccionar el seu equip. Booker castigava amb el seu cinquè triple (26-38, minut 13). Novament Muñoz i també Lunderg l'encertaven des de més enllà dels 6,75. Aquest parcial de 6-0 feia demanar temps mort a Alonso. La reacció local ha continuat fins al 36-38. Els murcians han aconseguit frenar l'envestida que estaven rebent. I Booker hi ha col·laborat. Amb dos triples més. Al BAXI Manresa li calia remar fort a la segona part (46-51).

La segona part ha començat amb un parcial igualat. Els visitants vivien de la renda aconseguida als primers vint minuts. Lundberg feia aixecar el Nou Congost amb una recuperació i posterior esmaixada. Soko cometia, a més, una personal antiesportiva en una acció molt perillosa. El jugador murcià quedava eliminat per cometre la segona antiesportiva de la tarda. Després de treure de banda, Toolson posava el 55-56 amb setze minuts per jugar i el pavelló rugint com mai. Dino Mitrovic tornava a convertir un triple per al Múrcia. Lundberg el responia de seguida. I Toolson, amb dos tirs lliures, donava el primer avantatge al BAXI Manresa (60-59, minut 25). Els manresans han aconseguit fins a tres punts al seu favor. El Múrcia, però, ha revertit la situació i ha aconseguit novament la capdavantera just abans de jugar-se els darrers deu minuts (67-72).

El BAXI Manresa ha iniciat el període definitiu desencertat. Com a mínim, aconseguia que el Múrcia no s'escapés al marcador. Amb 72-74, un jugada embolicada ha acabat amb una tècnica a Peñarroya per protestar. Per sort local, el Múrcia estava desencertat als tirs lliures. Lundberg repetia una de les seves jugades màgiques: recuperació, cistella i personal rebuda (77-76, minut 35). Doyle ha assumit el lideratge en atac dels visitants. Mentre que el BAXI Manresa repartia la seva anotació.

Posteriorment, Booker ha rellevat Doyle i complicava la situació per als bagencs (84-88, minut 38). Lundberg escurçava distàncies. Novament Booker mostrava la seva qualitat per gairebé sentenciar (86-93, minut 40). Al següent atac, Lundberg era castigat amb una rigorosa falta en atac. Les protestes de Peñarroya li han costat una segona tècnica i la seva desqualificació. La resta ha estat ja un compte enrere per certificar la victòria murciana i l'emprenyada del Nou Congost. 86-96 i el marge respecte el play-off s'escurça.

El BAXI Manresa queda en sisè lloc amb setze victòries i tretze derrotes. Els bagencs resten pendents del Joventut – Barça per saber el lloc definitiu a la classificació. De moment, tenen una victòria més que Saragossa, Joventut i Tenerife. Però els badalonins i els illencs han jugat un partit més. La setmana vinent, el BAXI Manresa es desplaça a Vitòria per enfrontar-se al Baskonia.