La Fira d'Artés manté el seu poder d'atracció amb una gran assistència

L'àmplia superfície expositiva certifica la bona salut de la fira més veterana de la comarca

El motor i la maquinària agrícola són els principals protagonistes de la Fira d'Artés
El motor i la maquinària agrícola són els principals protagonistes de la Fira d'Artés | Àlex Gómez Ribera
27 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:58h
Artes és aquest cap de setmana un espai firal a l'aire lliure, la 59a Fira d'Artés ha convertit els principals carrers del poble en espais expositius amb un gran poder d'atracció. Aquest dissabte a la tarda, amb un temps plenament primaveral, el públic ha omplert massivament els espais firals. Els carrers han mantingut una gran afluència de gent durant tota la tarda, al Passeig Diagonal, epicentre de la Fira, en molt moments de la tarda hi ha hagut dificultats per avançar degut a l'alta densitat de públic que s'hi ha concentrat.

La Fira d'Artés té un esperit profundament sectorial però com sempre, els sectors de l'automoció i de la maquinària agrícola en són els grans protagonistes. L'apartat de maquinària agrícola s'ha concentrat a la part baixa del carrer Diagonal, 18 empreses han exposat vehicles i tot tipus de mecanismes especialitzats en aquest àmbit. El sector de l'automoció tampoc s'ha quedat curt, ho demostra la presència de 18 expositors concentrats al Passeig Diagonal i al carrer  Catalunya que ofereixen vehicles nous i, també, d'ocasió.

La fira ocupa altres carrers del poble que ofereixen productes alimentaris d'elaboració artesana, collarets, bosses, roba  o objectes per la llar, entre d'altres. A més a més el sector de les atraccions juntament amb les parades de tir o de pesca d'aneguets acaben de complementar l'àmplia oferta d'una fira que ocupa 52.000 metres quadrats.
 

Els carrers d'Artés s'han omplert durant la fira. Foto: Àlex Gómez Ribera


L'organització de la Fira ha volgut apostar enguany pels productes alimentaris de proximitat, especialment els produïts a Artés, ho fa en el marc de l'espai de sobirania alimentària que s'ha situat a Cal Sitges. En aquest espai s'hi han programat, al llarg del cap de setmana, tastos de de productes de Casa Amella i, també, de les empreses locals Solergibert, Artium i Cerberus. Precisament la marca de cervesa artesana Cerberus també ha estat present a un dels esdeveniments paral•lels de la Fira, la Festa de la Cervesa, aquest dissabte a la tarda l'espai a on es celebra, la Plaça de Sant Pelegrí, s'ha omplert de persones que han volgut tastar aquest tipus de producte, aquest diumenge s'hi espera la presència de més productors d'aquest sector.

Més enllà dels expositors, la Fira d'Artés s'ha complementat amb altres actes com els concerts de l'Escola Municipal de Música, la ballada de Sardanes al Parc de Can Crusellas o el 47è Concurs de Pintura Ràpida que en aquesta ocasió ha guanyat Antonio Mariscal, en la categoria d'adults, Antoni Mas, en la categoria local i Pau Rodoreda en la categoria infantil.

La Fira d'Artés s'acosta a la seixantena edició amb una salut de ferro, tant per la gran superfície firal que ocupa com per l'elevada assistència de públic, aquest diumenge encara es pot visitar la Fira durant tot el dia.