Una seixantena de participants al Dia internacional de les noies a les TIC de Manresa

per Redacció, 26 d'abril de 2019 a les 17:08 |
Taller sobre Snap! a la jornada | UPC
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El quart dijous del mes d'abril se celebra, des de l'any 2011, a més de 160 països de tot el món, el Dia Internacional de les Noies en les TIC   (Girls in ICT Day), una iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), organisme especialitzat de les Nacions Unides per a les  TIC. 

A la UPC Manresa es comparteixen aquests objectius i ja fa cinc anys que se celebra aquesta jornada. Des de llavors hi ha participat força noies de la Catalunya Central, aquest any unes 60.


La jornada d'aquest divendres ha constat del taller Crea el teu propi joc amb Snap!, amb el que des d'un entorn visual i intuïtiu es pot dissenyar jocs 2D a mida, dissenyant elements gràfics, la interacció amb l'usuari i programant el joc; i de la xerrada a càrrec de Jael Freixanet, graduada en Física per la UB, Solution Architect a Emark (Empresa tecnològica que s'encarrega d'implementar eines per realitzar campanyes de marketing) i participant a estades de gènere i ciència. 

Freixanet ha dirigit unes motivadores paraules a les assistents sobre els condicionaments rebuts per les dones, que poden influenciar les seves vocacions i provocar que deixen, inconscientment, de creure en que poden fer el que vulguin i les ha animat a creure en el poder que tenen per trencar aquests estereotips i aportar la seva visió a la societat, tant necessària com la masculina.

 

Participació