El Pou de la Gallina qüestiona si les polèmiques a l'entorn de Vox no li donen més notorietat

La revista ha confirmat que no convidarà la formació d'estrema dreta al debat que organitza el 8 de maig

Redacció
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:52h
La revista El Pou de la gallina organitza el debat d'alcaldables per Manresa, conjuntament amb la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, el dimecres 8 de maig, a la sala de la Plana de l'Om, a 2/4 de 8 del vespre

Segons un comunicat que han fet públic aquest divendres, les discussions sobre la conveniència de donar veu a l'extrema dreta han comportat a reflexions en el si la revista "sobre la pràctica del periodisme i, en el fons, dels pilars més bàsics de la democràcia". "Si bé és plenament democràtic —i sembla obvi i necessari— deixar expressar-se a totes les opcions per informar a la ciutadania de les propostes i programes de partits i candidatures electorals, costa d'acceptar aquells qui qüestionen el sistema en si mateix", han qüestionat.

El Pou no convidarà Vox al debat, "però es veu en l'obligació (com ho ha fet internament) de fer avinent a partits i ciutadans que les costures de la societat democràtica estan a punt d'esquinçar-se quan l'Estat mateix i, de retruc, els grans partits, massa sovint dubten sobre la conveniència de fer entrar o no Vox en campanya".

Els responsabloes de la revista expliquen que, tot i que hi havia certs rumors, el cert és que la concurrència de Vox als comicis municipals a Manresa del pròxim 26 de maig "ha estat a darrera hora i amb reduïdíssima notorietat, de manera que la majoria de manresanes i manresans se n'ha assabentat per l'aparició del partit d'ultradreta entre les candidatures provisionals que va fer públiques la Junta Electoral de Zona o a través de les diferents informacions en els mitjans de comunicació locals".

Davant del rebuig frontal de moltes formacions polítiques a compartir-hi actes, el Pou de la Gallina s'ha decantat "per no comptar-hi en el nostre debat". Una decisió que, recdorden, concorda amb la presentació de continguts del número de maig de la revista publicat per Sant Jordi, en el qual tant la candidatura com la cap de llista no apareixen en el tema del mes, dedicat a les eleccions municipals d'aquest 2019.

De tota manera, els responsables de la revista es plantegen si són, precisament, "les notícies i polèmiques sorgides al voltant de la irrupció de l'extrema dreta les que, lluny de bandejar-la, encara li donen més notorietat".