Les màquines ja treballen en la primera fase de la urbanització del Mirador de Montserrat

Inici de les obres al camí de Vallbona del Mirador de Montserrat
Inici de les obres al camí de Vallbona del Mirador de Montserrat | AjStp
Redacció
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:26h
Les màquines ja han començat a obrir rases i desplegar la xarxa del clavegueram al carrer Camí de Vallbona, al Mirador de Montserrat de Santpedor. Així han arrancat els treballs de la primera fase de la urbanització del Mirador en el que representa un dels projectes més destacats de la legislatura a Santpedor. Abans de la urbanització, l'Ajuntament ha assumit al 2018 les obres del col·lector que connecta el Mirador i el nucli urbà de Santpedor i que eren el pas previ a poder fer després la xarxa de clavegueram. Els dos projectes s'han encavalcat. Les obres de clavegueram que corresponen a aquesta primera fase de la urbanització s'allargaran 15 mesos i tot seguit es preveu poder encetar la segona fase que és la urbanització dels carrers que actualment encara no tenen la pavimentació i els serveis finalitzats.

Les obres del Mirador de Montserrat que acaben de començar pugen en el conjunt de les dues fases a prop de 6 milions d'euros. Els costos que cal assumir en aquesta primera fase, de 2,7 milions d'euros,  corresponen a la construcció de la xarxa de clavegueram i també a la direcció tècnica, les indemnitzacions de sòl per sistemes i les despeses d'inscripció registral de les finques resultants de la reparcel·lació.

Es finança amb quotes urbanístiques que es faran efectives mitjançant sis fraccions, cinc de les quals seran d'igual import i amb una freqüència trimestral i la sisena correspondrà a la liquidació definitiva. L'Ajuntament ha delegat la gestió de les quotes a l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona i va mantenir reunions informatives a l'auditori del Convent a principis d'aquest any per resoldre dubtes dels veïns del Mirador.

En total les despeses d'urbanització, es financen en un 22,8% per part de l'Ajuntament i un 77,2% ho faran els propietaris.

Oficina d'atenció al públic

Mentre duren els treballs del clavegueram al Mirador de Montserrat hi ha oberta una oficina de seguiment d'obres al local del Mirador. Aquesta mateixa oficina tindrà un horari d'atenció al públic: dilluns matí de 12 a 14 hores i dimecres tarda de 16 a 18 hores.
Arxivat a