Manresa acollirà la segona edició de l'Open Internacional d'Escacs Actius Fundació Joviat

La Joviat acollirà el torneig internacional d'escacs
La Joviat acollirà el torneig internacional d'escacs | Arxiu particular
Redacció
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 15:03h
El dimecres 1 de maig, tindrà lloc la segona edició de l'Open Internacional d'Escacs Actius que organitza la Fundació Joviat, que es disputarà a les instal·lacions de l'Escola Joviat 1 (c. Folch i Torres, 5-13) a partir de les 10 del matí, i que, igual que l'any passat, comptarà amb la participació d'escaquistes de reconegut p restigi internacional. Les inscripcions estaran obertes fins a les 8 del vespre del dilluns 29 d'abril.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta; el responsable de millora continua i innovació de l'escola Joviat, Jaume Sensat; i el Gran Mestre i director tècnic de la Federació Catalana d'Escacs, Jordi Magem, n'han explicat els detalls en la presentació que ‘s'ha dut a terme avui al migdia a l'escola Joviat.

Jordi Serracanta ha valorat de forma molt positiva la celebració d'aquesta competició a Manresa "que mostra un cop més la riquesa esportiva del teixit esportiu de la ciutat" i ha lloat i ha agraït "l'aposta de l'Escola Joviat pels escacs, una disciplina que treballa aspectes com les matemàtiques i la lògica i uneix així, l'esport amb l'ensenyament".

Jordi Magem, per la seva banda, ha explicat el funcionament del torneig que "començarà a les 10 del matí i es faran 5 rondes al matí i 4 a la tarda, els aparellaments es realitzaran amb Swiss Manager i no s'admetran reclamacions al respecte, excepte que l'àrbitre ho consideri necessari. Es jugarà en grup únic malgrat que hi hauran classificacions separades per edats i ELO".

l'Open Internacional d'Escacs de la Joviat serà el primer del circuit de l'any 2019, en el qual es jugaran un total de 28 tornejos (15 d'actius i 13 de ritme clàssic), ha emfatitzat el director de la Federació Catalana d'Escacs.

Escola Joviat, molts anys treballant per la promoció dels escacs

Des del 2008, la secció d'escacs de la Fundació Joviat és un club adherit a la Federació Catalana d'Escacs, i treballa per promocionar la pràctica d'aquest esport aprofitant la tradició que ja hi havia a l'escola; ha constatat Jaume Sensat que ha posat en valor el fet que "els escacs no siguin només una activitat extraescolar sinó lectiva i curricular".


Els darrers anys, l'Escola Joviat ha organitzat diversos tornejos amb èxit, destacant la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats i el Campionat de Catalunya d'Actius d'Edat, aquest últim va comptar amb més de 315 participants.

Participació d'escaquistes de prestigi internacional

Arrel de l'èxit de participació de la primera edició que es va dur a terme l'any passat, enguany també està prevista una participació de jugadors de diverses nacionalitats i de tot el territori català.

Actualment ja hi ha confirmada la presència dels Grans Mestres Karen Movsziszian, i Josep Oms; i dels Mestres Internacionals Fernando Valenzuela i Jorge González. També hi participaran el campió d'Espanya i Mestre sub18 FIDE, Gerard Ayats, del CE Barcelona; la campiona d'Espanya sub12 Aramí Lobo, del CE Llinars; la campiona i els sotscampió sub8 de Catalunya; el campió sub10 i el tercer classificat sub14; entre d'altres participants que representen fins a 5 nacionalitats diferents.

El director del torneig és Jordi Lladó, entrenador de la secció d'escacs, i l'arbitratge anirà a càrrec de l'Àrbitre internacional Miguel Ramos, que estarà assistit per l'àrbitra catalana Alexandra Muratet.

Premis

La bossa de premis és de més de 1.800 euros, que s'ha finançat amb microsponsors de diverses empreses i comerços del Bages. A tots els premis en metàl·lic se'ls aplicarà la retenció corresponent i, pel que fa als premis de tram, no seran acumulables.

Inscripcions

Les inscripcions es podran fer fins el dilluns 29 d'abril a les 8 del vespre, per telèfon o whatsapp al 600 66 21 95, enviant un correu electrònic a chessbages@gmail.com, o per mitjà d'un formulari web a www.joviat.cat.