El llibre amb la història del Teatre Conservatori ha venut ja un centenar llarg d'exemplars

Imatge històrica del Teatre Conservatori
Imatge històrica del Teatre Conservatori | Arxiu
Redacció
26 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:58h
Fins aquest diumenge es pot comprar amb preu especial de promoció (25 euros) el llibre que recollirà la història del Teatre Conservatori de Manresa, en una edició numerada impulsada per la  Plataforma Amics del Conservatori, i que es publicarà el mes de novembre amb motiu del 141è aniversari. El llibre, que es va posar a la venda per Sant Jordi, ja ha venut més de 100 exemplars i encara es pot comprar -a les taquilles del Kursaal i per internet a un preu especial de 25€ fins diumenge (el preu original del llibre és de 35€). Comprant-lo anticipadament, el nom de les persones que el comprin sortirà publicat en el llistat de mecenes que inclourà el llibre.

La història del Teatre Conservatori està plena de vivències, anècdotes i records molt personals que va des del segle XIV fins als nostres dies, en què  també es parla del futur de l'edifici com a Centre de les Arts Escèniques. Des de la primera escola de Magisteri de Manresa a una carboneria, passant pel Centre Excursionista de la Comarca del Bages o el Conservatori Professional de Música. Aquests i fins a gairebé una cinquantena d'usos ha tingut l'edifici en aquests 140 anys d'història.

Com a públic dels centenars d'espectacles que ha acollit el teatre des del 1878, com a estudiants del Conservatori de Música, fent de voyeur o de figurant quan rodaven Plácido, comprant el diari al Quiosc Cirera, com a membre de les entitats establertes a l'edifici... D'una manera o altra, qui no ha passat mai pel Conservatori?

El llibre, que ja s'està elaborant, el signaran Francesc Comas, Àngels Fusté, Joan Closas, Joan Morros i Rosa Clarena, en una edició de gran format, amb 192 pàgines a tot color amb entrevistes, anècdotes, més de 200 fotografies, programes de mà, cartells...