Les entitats que organitzen debats per a les municipals de Manresa descarten convidar-hi Vox

ERC agraeix al Col·legi de Periodistes, Plataforma dels pensionistes i el Pou de la Gallina que no comptin amb la formació d'extrema dreta

Parada de Vox a Manresa, dissabte passat
Parada de Vox a Manresa, dissabte passat | Pere Fontanals
25 d'abril del 2019
Actualitzat el 02 de maig a les 12:59h
Ni la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, ni la Plataforma dels pensionistes, ni la revista del Pou de la Gallina no convidaran als seus actes i debats la formació d'estrema dreta Vox, segons ha explicat en una nhota de premsa ERC, i ha confirmat NacióManresa.

Aquestes tres entitats són, en principi, les úniques que organitzen debats a Manresa durant la precampanya i campanya electoral. En concret, el Col·legi de Periodistes i el Pou de la Gallina organitzaran un debat de caire general, la Plataforma dels pensionistes, un debat de caire temàtic i, finalment, el Col·legi de Periodistes repetirà amb el Trivial dels candidats, un joc a mode de concurs.

ERC felicita la decisió

En el seu comunicat, el candidat d'ERC, Marc Aloy, ha assegurat que "ens sentim orgullosos del teixit social i associatiu de la nostra ciutat, que fa pinya amb els partits polítics per aïllar el feixisme i la ultradreta de casa nostra".

El candidat per Esquerra lamenta que "un partit com VOX es presenti a les eleccions i, especialment, a les de la nostra ciutat, però per part d'Esquerra no contribuirem a donar-los protagonisme i treballarem per desemmascarar aquest partit i la seva ideologia xenòfoba, racista, homòfoba i masclista". 

Marc Aloy afegeix que "més enllà que se'ls convidi a participar a un debat, el problema real és que Vox arribi a les institucions, per això fem una crida a votar els partits de tradició democràtica per evitar així que tingui representació, tant aquest 28 d'abril, a les eleccions generals, com el 26 de maig, a les municipals".

Cal recordar queaquest mateix dijous al matí, tant Fem Manresa com la CUP han comunicat que no participarien en cap acte que comptés amb la presència de Vox.