Roger Illa, protagonista del nou cicle de concerts «Beethoven opus 2» a Cal Gras d'Avinyó

Roger Illa protagonitzarà el cicle a Cal Gras
Roger Illa protagonitzarà el cicle a Cal Gras | Oriol Segon
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:06h
La residència d'artistes Cal Gras d'Avinyó organitzarà els propers dissabtes 27 d'abril, 25 de maig i 22 de juny a les 7 de la tarda un cicle de tres concerts, Beethoven opus 2, protagonitzat pel pianista manresà Roger Illa, especialitzat en interpretació amb instruments històrics.

L'objectiu d'aquest cicle és oferir l'experiència de poder viure l'essència dels concerts al segle XVIII, mitjançant un instrument original, un piano de taula Érard & Frères de 1805, instrument molt similar al que Beethoven utilitzava, i en un espai amb aforament reduït, on el públic estarà situat a tocar de l'instrument. Els concerts es complementaran amb explicacions i reflexions, en diàleg amb el públic, sobre aspectes de les obres, del compositor i dels instruments, així com de l'estètica de l'època en contrast amb la tradició actual del segle XXI.

El programa està format per les tres primeres sonates de Beethoven, aquest dissabte es podrà escoltar la número 1, les dues següents en les properes dates. El concert es complementarà amb obres relacionades d'altres compositors com J.C Bach o F.J. Haydn, entre d'altres.

L'entrada és amb taquilla inversa i per assistir de públic cal enviar un correu electrònic a calgras@gmail.com.