Finalitza la Mediterrània

Redacció/ACN
08 de novembre del 2009
Actualitzat el 16 de gener del 2015 a les 19:24h
576_1257718975mosaic
576_1257718975mosaic


Tot i la difícil situació econòmica la Fira Mediterrània de Manresa ha tancat la dotzena edició amb unes xifres "espectaculars", ha destacat Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Un miler de professionals, 600 entitats i 200 activitats són només alguns dels indicadors que reflecteixen el bon moment pel qual passa el certamen que, aquest any, ha girat al voltant de la tradició i la modernitat. A l'hora de passar balanç, els organitzadors han destacat que la fira ha tornat a assolir l'objectiu de ser un mercat on s'han lligat contractes. D'aquesta manera, el certamen se situa com una fira "estratègica" al país que vol seguir creixent.

"Canviem de nivell de joc", ha posat de relleu Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, en el balanç de la dotzena Fira Mediterrània de Manresa. Fontdevila ha recordat que la fira va néixer gràcies al treball associatiu i que en l'actualitat "estem en condicions de dir que és una fira estratègica pel país".

Els organitzadors es mostraven satisfets de la dotzena Mediterrània. Per demostrar-ho han posat les xifres damunt la taula. Més d'un miler de professionals, 600 entitats, 200 activitats i gairebé 9.000 entrades venudes són algunes de les dades que han permès fer un balanç molt positiu del certamen.

El gerent de la Mediterrània, Jordi Bertran, s'ha felicitat per les xifres aconseguides però ha dit que la fira encara té un "llarg" camí per recórrer a nivell internacional. Del miler de programadors que han assistit a la fira, un 80% són catalans, un 10% de l'estat espanyol i la resta de fora de l'Estat.

La directora artística del certamen, Tere Almar, ha destacat que la fira ha assolit, de nou, l'objectiu de ser un autèntic mercat en el sentit que ha servit als programadors per lligar contractes.

Ramon Fontdevila, director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, ha remarcat que la fira ha de seguir creixent. El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Ignasi Perramon, ha destacat que la fira projecta Manresa a nivell internacional i que genera activitat econòmica.

La Mediterrània de Manresainfo
Per a qui sigui amant dels resums de premsa oferim, finalment, i a falta que es pugui ampliar amb valoracions o novetats sobrevingudes, la cronologia del seguiment:

Seguiment general
Recull de premsa
12a MEDITERRÀNIA
Galeries de Fotos
Notícies prèvies de la 12a Mediterrània
Notícies dels actes de la 12a Mediterrània
COL·LABORADORS
Uns han cobert notícies de la 12a Mediterrània i els altres han cobert altres notícies de manera que els primers es poguessin centrar en els actes de Manresa.
  • Àlex Gómez Ribera
  • Aida Pla Genobart
  • Jordi Masdeu Valverde
  • Xavier Sucarrats Palà
  • Marc Vilanova Orriols
  • Joan Parera
  • Joan Fernandez