Una vintena de minoristes de Manresa reben formació en seguretat alimentària

Formació sobre seguretat alimentària
Formació sobre seguretat alimentària | AjM
Redacció
25 d'abril del 2019
Actualitzat a les 14:20h
Una vintena de persones d'establiment minoristes de Manresa han rebut aquest mes d'abril una jornada de formació adreçada a millorar l'autocontrol de la seguretat alimentària. La jornada ha estat organitzada per la Unitat de Salut de l'Ajuntament de Manresa amb l'objectiu de prevenir i controlar els perills sanitari s i poder comprovar que es compleixen totes les condicions que garanteixen la seguretat dels aliments.

Aquesta acció formativa forma part de la campanya sobre seguretat alimentària Manresa et cuida que va posar en marxa l'any 2018 l'Ajuntament de Manresa, després de fer un estudi sobre establiments alimentaris minoristes a la ciutat i mesurar el seu nivell de risc alimentari.

La campanya s'ha anat desenvolupant a través de diverses accions (tríptics informatius, xerrades i tallers)  per tal que la ciutadania sigui conscient de la importància dels seus criteris de compra.

A banda d'accions per a la ciutadania, paral·lelament es va iniciar una línia de treball adreçada als professionals del sector, els titulars i treballadors dels establiments minoristes d'alimentació de la ciutat i que es va concretar amb 4 cursos de nivell inicial de manipulador d'aliments. En tots els cursos es va lliurar certificat de formació, un termòmetre i un kit de control del clor per ajudar a implementar els coneixements adquirits.

La vintena de persones que han realitzat el curs d'autocontrol de la seguretat alimentària han fet una valoració excel·lent de la proposta formativa tant pels continguts explicats com el seu grau d'aplicació als diferents llocs de treball. Les persones assistents al taller també van rebre de forma gratuïta material per aplicar els autocontrols.